Még mindig a tökéletes karácsonyi ajándékot kutatja?

Nem kell tovább keresni.

A karácsony előtti utolsó hetek az ajándékok utáni rohanásból, a kapkodásból és a rengeteg stresszből állnak az emberek többségének. Hiába a szándék, hogy ebben az évben majd minden más lesz, és meglepetésekkel előre felszerelkezve, elcsendesedve, kisimultan várjuk a szeretet ünnepét, ilyenkor szembesülünk vele, hogy ez már megint nem jött össze. Mivel sokaknak okoz nehézséget, hogy kitalálják, mivel is lenne jó meglepni a családot, barátokat, kollégákat, az alábbiakban segítünk, hogy könnyebb legyen meglelni a megfelelő ajándékot. És ha megfelelően választunk, akár egyetlen gyertya, egy csomag kávékapszula, de akár éppen egy pár zokni is lehet olyan sikeres, mint másoknál egy drága ékszer.

Meglepetés az egész családnak

Persze ez a felállás mindenkinél más, de nem is számít, hogy az idősebb szüleinket, a testvérünket és a családját, vagy éppen a közeli unokatestvérünket szeretnénk megajándékozni. Amikor olyan háztartásba keresünk ajándékot, ahol többen is élnek, érdemes praktikus meglepetést választani, természetesen ilyesmi az egyedül élő szeretteinknél is jó választás lehet, a lényeg valójában, hogy ne magunknak keressünk ajándékot, hanem vegyük figyelembe a másik szokásait, hobbijait, a számára örömteli dolgokat. Persze, ha ötletünk sincs, akkor jól jöhetnek a konyhai kiegészítők, edények, evőeszközök, de törekedjünk arra, hogy legyen valami személyes vonatkozás a meglepetésnek.

Ha például tudjuk, hogy a családunk nem olyan rég vásárolt új kávégépet, meglephetjük őket egy készlet egyedi bögrével, limitált kiadású kávékapszulával, különleges szirupokkal, szórómintákkal, illetve egyéb kiegészítőkkel, amik még nagyobb élménnyé varázsolják a fekete ital közös elfogyasztását. Amennyiben egyedül élő idős szerettünknek keresünk ajándékot, abban az esetben is beválhat a már emlegetett kávégép, amihez minden alkalommal újabb kiegészítőket vihetünk. Ezzel egyszerűbbé téve a hétköznapokat, hiszen egyetlen gombnyomással mindig kiváló minőségű kávét ihat majd, ha pedig idő előtt elfogyna a kávé, online is házhoz rendelhetjük számára, egyszerűen és gyorsan, elkerülve a sorokat, a cipekedést.

Akiknek mindenük megvan

Akadnak, akiknek nem azért nem könnyű ajándékot találni, mert nem ismerjük a vágyaikat, imádott hobbijaikat, hanem azért, mert szinte mindenük megvan. Éppígy az is megeshet, hogy például a kollégánk ajándékozásakor jövünk rá, hogy nem is tudunk róla sokat. 

Amikor valaki olyannak keresünk, akinek tudomásunk szerint mindene megvan, akkor gondoljunk azokra a dolgokra, amiket szeret. Kedvenc parfüm, a mindig vásárolt tea, vagy az örök kedvenc arckrém, bármi szóba jöhet, amiről tudjuk, hogy szereti, de elfogy. Emellett jó választás egy emlékkönyv, de akár egy fotóalbum is, de természetesen ilyen esetben nem üresen, hanem a közös emlékekkel kitöltve. 

Ha valaki olyannak keresünk meglepetést, akit nem ismerünk régóta, illetve túl mélyen, akkor nem kell visszariadnunk azoktól az ajándékoktól, amiket mások élből elvetnek. Egy kicsit személyre szabott bögre – névvel, fotóval, kedvenc könyvvel, sorozattal, stb. –  bőven belefér ilyenkor, hiszen vannak, akik kifejezetten szeretik ezeket a tárgyakat, még akkor is, ha már 400 van belőlük otthon. De éppígy lehet álomajándék egy névre szóló zokni vagy toll is, éppen ezért ne aggódjunk görcsösen, ha megpróbáljuk a legjobbat kihozni a dologból, mindenképpen meglesz a pozitív eredménye.