Magasfényű konyhabútorokkal a ragyogó konyháért!

Konyhabútor választásánál nem csak a szín, de az elemek fénye is fontos szempont. Egyesek a matt bútorokra esküsznek, mások pedig a csillogás mellett teszik le a voksukat. Lássuk, mik a legfőbb előnyei a magasfényű konyhabútoroknak!

Ragyogó hatás

A magasfényű bútorok nevéből adódóan is egyfajta ragyogásra emlékeztetik az embert. Nem is gondolnánk, hogy mekkora különbség érzékelhető a fényesség és a csillogás miatt egy matt és egy fényes bútorelem között.

Míg a matt bútorok inkább egy keményebb, zordabb hatást kölcsönöznek, a magasfényű játékosabb, kedvesebb összhatást eredményez. Éppen ezért jó választás lehet családi házakba, de akár egy legénylakást is ékesíthet a lenyűgöző eleganciájával.

A berendezés színe is meghatározó szempont lehet, ugyanakkor egy magasfényű elem sokkal kedvesebb hatást kölcsönözhet egy sötétkék vagy fekete bútornak is. Így bátran kísérletezhetünk a színekkel és árnyalatokkal, garantáltan nem egy barátságtalan összképet kell elképzelnünk a ragyogó fényességnek köszönhetően.

Könnyű tisztíthatóság

A magasfényű konyhabútorokra takarítás szempontjából is érdemes odafigyelni. Ezek a felületek csúszósabbak, ezáltal könnyebben is tisztíthatóak, mint a matt típusok. 

Utóbbi esetében ugyanis a mattított anyag a magas tapadó hatása miatt nehezebben dörzsölhető. Sőt, némely esetben kárt is tehetünk a bútorban a túl erős takarítás vagy a káros vegyszerek használata során.

Éppen ezért a magasfényű elemek akár egy nedves ruha segítségével könnyedén letörölgethetők. Fontos azonban következetesnek lenni, hiszen minden világos szín, különösen a fehér hajlamos az elszíneződésre a nem megfelelő takarítás esetében.

Válaszd a KonyhaMax.hu elegáns konyhabútorait, és élvezd a véget nem érő ragyogást otthonodban!

Bármilyen környezetbe beleillik

A magasfényű konyhabútorok nagy előnye, hogy szinte minden típusú környezetbe beleillenek. Legyen bármilyen a fal színe vagy a konyhát díszítő dekoráció, egy fehér vagy akár egy fekete színű konyhabútorral garantáltan nem lőhetünk mellé.

Mivel ez a helyiség gyakran a legkisebb helyen a legtöbb eszköz tárolására hivatott, fontos, hogy kívülről is letisztultság jellemezze. Az elemek ragyogása egy kiváló lámpával kiegészítve fényárban úsztathatja az egész konyhát, amelytől igazán meleg és hangulatos helyiséggé válik. 

Mivel a közös főzés és étkezés kiváló közösségi tevékenység, fontos, hogy ezt barátságos környezetben végezhessük. A családi karácsonyi mézeskalácssütéshez vagy éppen a barátokkal való vacsora főzéséhez tökéletes központi helyként szolgál egy ragyogó konyha.

Az esztétikai tulajdonságok mellett a megfelelő tárolásról sem szabad megfeledkezni. Válasszunk praktikus elemeket, amelyekben könnyen tárolhatjuk konyhai eszközeinket.

Böngészd végig a KonyhaMax.hu kiváló minőségű és változatos konyhabútorait, és válassz a csodás magasfényű elemek közül!