Felújításra szorul az autója kormányműve? Van megoldás!

A Mercedes, mint márka magas minőségéről és megbízhatóságáról vált ismertté az évek során. Sokan azzal büszkélkedhetnek, hogy autójuk már több százezer kilométert megtett a nélkül, hogy komolyabb meghibásodással kellett volna szembenézniük.

A kopó alkatrészek azonban nem örök életűek, mint ahogyan a kormánymű sem az. A stuttgarti gyártó járműveinek kormányművét mindenképpen érdemes felújítani. Mutatjuk is, hogy mi ennek az oka.

Amiért megtérülő Mercedes kormányművet felújítani

A kormányművet a gyártók a kocsi értékével arányosan szokták beárazni. A kormánymű felújítása azonban jóval kedvezőbb költséggel jár.

Ennek az az oka, hogy a felújítás árát a szervizek nem úgy határozzák meg, hogy mennyit ér az autó, hanem a kormánymű valós hibájához viszonyítanak. Ebből a szempontból tehát lényegtelen, hogy egy rendkívül drága, prémium gépjárműről beszélünk-e, vagy egy megfizethetőbb kocsiról van szó.

Mik a fő hibajelenségek a Mercedesek esetében?

Több különböző hiba is felléphet a Mercedesek kormányműve kapcsán. A leggyakrabban úgy veszik észre a tulajdonosok, hogy gond van, hogy egyenes útszakaszon feltűnő holtjátéka lesz a kormánynak.

A másik szembeötlő hibajelenség az, hogy alapjáraton ugrál az ember keze között a kormány. Ez különösen gyors kormánymozdulatok esetén figyelhető meg. A hibajelenségek listáján szerepel az is, hogy negyed fordulatonként a kormány felnehezedik, ezt követően elkönnyül, függetlenül a gázadás mértékétől. Ez utóbbi esetben többnyire a kormánycsuklók meghibásodása áll a háttérben.

Ahogy korosodik a kocsi, úgy bukkannak felszínre ezek az anomáliák. A mai, modern autók esetében sajnálatos módon előbb jelentkeznek a hibák. Fogyasztói világban élünk, így sokan ezt már a tervezett elavulás számlájára írják.

Melyik a legproblémásabb Mercedes modell a kormánymű tekintetében?

Nehéz azt mondani, hogy itt egy lista, ezeket a Mercedeseket csak akkor érdemes megvenni, ha a kormánymű felújítása nem probléma számodra időről időre. A Szervokormány javítás weboldala szerint a Vito és a Sprinter kormányművek a legrakoncátlanabbak. Igaz ugyanakkor, hogy sokszor nem konstrukciós hibáról van szó ezen típusok kapcsán, csupán az intenzív napi használatból erednek a problémák.

Ugyanezen oldal feketelistájának élén a Mercedes W211, a Mercedes W124 és a Mercedes W123 kormánymű szerepel.

Mi a megoldás?

A Mercedes modellek esetében is a felújítás a legtöbb esetben a jó megoldás, ha meghibásodik a kormányművük. Ár-érték arányban ez kedvezőbb, mint új kormányművet beszerezni.

Maga a felújítás nem egy hosszadalmas folyamat. Megrendeled a futárt, ingyen házhoz megy érte, ha a fenti weboldalra klikkelsz, majd 1-2 munkanapon belül meg is javítják a hibás alkatrészt. Nem kell tehát még egy hétig sem nélkülöznöd a gépjárműved, és máris olyan lesz, mint új korában!