Korrupció a bálna körül is?

Tompos Márton, a Momentum szóvivője, a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Bálna átalakítására kiírt pályázatot olyan cégek nyerték, amelyek tulajdonosai többek között korábban napi 840 ezer forintért adtak tanácsot a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak és több szálon kötődnek Tiborcz Istvánhoz és az MTÜ ügyvezetőjéhez, Guller Zoltánhoz

„Azon valószínűleg kevesen lepődnek meg, hogy az Orbán Ráhel felségterületének számító Magyar Turisztikai Ügynökség pályázatára ketten jelentkeztek, amiből az egyik sajnos érvénytelen lett.” - kezdi posztjában Tompos.

A Momentum politikusa elmondta, hogy a győztes pályázó a párban induló Design Plan Zrt. és az Incorso Építész és Építész Műhely Kft. Tompos Márton kikutatta, hogy a két cég háttere és vezetése között komoly NER-es összefonódás van. „A Design Plan Zrt. mögött egyszerre tűnik fel egy Guller Zoltán üzlettársához kötődő cég és a Tiborcz István üzlettársaként is ismert Paár Attila West Bau Hungáriájának stratégiai igazgatója. A másik részben birtokló cég ügyvezető tulajdonosa pedig az a Gombi Attila, akinek tanácsadói cége napi 840 ezer forintért dolgozott az NFM-nek.”

Az Incorso Építész és Építész Műhely Kft. mögött is talált Tompos Márton érdekességeket. A cég volt ügyvezetője Kiss Balázs, aki már korábban is feltűnt fideszes önkormányzatok pályázatainak környékén, valamint még kitüntetést is kapott Seszták Miklóstól.

„Az tuti csak véletlen egybeesés, hogy egy bizonyos Kiss Balázs Attila 2019-ben és 2020-ban is milliós pénzügyi támogatást nyújtott a Fidesznek.” - tette hozzá a Momentum szóvivője.

Tompos Márton a posztja végén elmondta: „Az Incorso jogelődje 2020 novembere óta pedig egy XI. kerületi hajléktalanszállóra van bejelentve....”