Tárgyat vagy élményt karácsonyra?

Karácsony előtt sokan gondolkodnak azon, vajon mivel is lepjék meg szeretteiket. Bizony a mai világban, ahol szinte elözönlenek minket a tárgyak, nem is könnyű ez a döntés. De mi van, ha túllépünk a tárgyi világon és valami mással próbálkozunk?

Karácsony napján tárgyak ajándékozása talán a legegyszerűbb módja szeretetünk kifejezésének. Gyönyörűen be lehet őket csomagolni, oda lehet helyezni a fa alá, majd izgalommal várni a kibontást. És persze az örömet a megajándékozott arcán. 

Na, de mi van akkor, ha valami más utat szeretnénk választani? Ha valaki olyant szeretnénk meglepni, akinek már nagyjából meg van mindene? Aki nem egy újabb bögrére, tévé készülékre, telefonra, pulóverre vagy parfümre vágyik? Számukra is vannak remek lehetőségek!

De mi ha nem tárgy?

A legkönnyebb nem-tárgyi ajándék természetesen az utazás. Üdülni a legtöbb ember szeret, egy 3 napos lazulás valahol egy szép szállodában, egy elegáns vidéki kastályban, vagy wellness-hotelban őszinte örömet okozhat. Ha megtehetjük, akár exkluzívabb helyre, az Indiai-ócean szigetvilágába, vagy a Karib-tengerre is elrepíthetjük őket. 

Aztán vannak olyanok, akiket egy jó játék jobban feldob, mint egy kávéfőző-gép, vagy egy párátlanító-készülék.  Nekik is számtalan ötletes ajándékot lehet kitalálni. Vannak olyan internetes oldalak, amik remek időtöltést nyújtanak nekik. Karácsony alkalmával például a https://playamologin.com/hu/ oldalon szeretteink próbára tehetik szerencséjüket, taktikai érzéküket. Számukra ezen a honlapon létrehozott regisztráció, megtámogatva némi kezdőtőkével kedves meglepetés lehet. 

A sport szorkolók számára mi sem egyszerűbb, minthogy kedvenc csapatuk meccsére szerezzünk jegyet, azzal biztosan nem foghatunk mellé. Ugyanígy, ha ismerősünk zenerajongó, egy koncert élmény valódi ajándék lehet számára.

Persze azoknak, akik a mozgást jobban kedvelik, ajándékozhatunk paintballt vagy lézerharcot. Szerte az országban számtalan hely működik a harcot, a lövöldözést, a fizikai megpróbáltatásokat szeretők szórakoztatására. 

Vacsora, sziklamászás?

Szerelmünknek sem feltétlenül kell ékszert, vagy szexi fehérneműt rejteni a fa alá. Egy romantikus vacsora valami előkelő étteremben, vagy egy különleges (indiai, thaiföldi, grúz vagy épp olasz) konyha meglátogatása tökéletes ajándék lehet. manapság a fine dining is igen nagy divat, szerencsére akár Michelin-csillagos helyre is foglalhatunk asztalt.

Az extrém sportok híveinek télen persze nehezebb kielégítő szórakozást találni de az sem baj, ha most ajándékozzuk meg őket egy nyári bungee jumpinggal, vagy sziklamászással. Ha mindenképpen téli élményt akarunk, akkor persze falmászási lehetőséggel is meg lehet lepni kalandvágyó rokonunkat, barátunkat. Vagy ami egyre többek kedvence: a síelés. Ennek leszervezése hazánkban természetesen függ a hóhelyzettől is, de ha biztosra akarunk menni, az Alpokban, vagy az Északi-Kárpátokban gond nélkül találhatunk megfelelő terepet. 

Látjuk tehát, hogy nem feltétlenül kell ragaszkodnunk az ósdi megoldásokhoz, és mindenképpen tárggyal meglepni a szeretteinket. A karácsony remek alkalom arra, hogy azzal mutassuk ki szeretetünket, hogy figyelünk a másikra és eltaláljuk, mire lehet szüksége valójában, minek örülne úgy igazán.