Milyen jótékony hatásokkal rendelkezik a manuka méz?

Nem véletlen, hogy a manuka méz egyre több bőrápoló kozmetikum alapanyaga. Számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik ez a hatóanyag, és minden bőrtípus számára ajánlott. Cikkünkben minden fontos információt összegyűjtöttünk a manuka mézzel kapcsolatban.

A manuka mézzel készült kozmetikumok rendszeres használatával helyrehozható a normál, a száraz, a zsíros és kombinált bőr egyaránt. Ezért is nevezik többek között a mézek királynőjének ezt az összetevőt. A manuka cserje virágaiból kinyert méz többek között azért különleges, mert fertőtlenítő és antibakteriális hatással is rendelkezik.

Hogyan hat az arcbőrre a manuka méz?

Amellett, hogy gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással bír, vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag. Minden bőrtípus számára ajánlott ez az összetevő a gyógyító, nyugtató és tápláló hatásainak köszönhetően.

A manuka mézzel készült kozmetikumok a bennük található antioxidánsoknak köszönhetően hatástalanítják a szabadgyököket. Továbbá hozzájárulnak az új sejtek növekedéséhez, valamint a szövetregenerációhoz is. Az említetteken kívül a manuka mézzel készült bőrápoló termékek további pozitívuma, hogy kiválóan hidratálnak, valamint megelőzésre és kezelésre egyaránt bátran használhatóak.

Milyen problémák kezelésére használható a manuka méz?

A manuka méz felhasználásával készült kozmetikumok az antibakteriális hatásuknak köszönhetően segítenek a pórusokban lévő baktériumok szaporodásának megakadályozásában. Továbbá hatékonyak fertőtlenítésben és a gyulladások megszüntetésében. Ennek köszönhetően ezek a termékek hozzájárulnak a pattanások kialakulásának megelőzéséhez, illetve a kezelésükben is hatásosak.

A Manuka.store oldalán beszerezhető Wild Ferns termékek manuka méz felhasználásával készültek. Ezek a bőrápoló kozmetikumok prémium minőséget képviselnek, és szigorú felügyelet mellett kerültek tesztelésre. Tökéletes választás minden bőrtípus számára.

Az említett pozitívumok rendszeres használat esetén jelentkeznek

A manuka méz felhasználásával készült kozmetikumok, ahogy már említettük, a pattanások megelőzésében, valamint azok kezelésében is hatékonyak. Továbbá a kiváló hidratáló tulajdonságuknak köszönhetően, a száraz bőr és az ekcéma kezeléséhez is hozzájárulnak. Segítenek, hogy a bőr meg tudja kötni a nedvességet. Az antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságaiknak köszönhetően pedig a kisebb sérülések kezelésére is használhatóak. Alkalmazásukkal megelőzhető a fertőzések kialakulása, valamint felgyorsítható a gyógyulás.

Az említetteken kívül a manuka mézzel készült kozmetikumok hidratáló tulajdonságának köszönhetően az arcbőr visszanyeri a természetes rugalmasságát, melynek köszönhetően csökkennek a ráncok. Természetesen az említett pozitívumok rendszeres használat esetén jelentkeznek.