Az első gyerekcipő csak a kezdet

A legtöbb felnőtt életében elérkezik az a pillanat, amikor gyermeket vállal. Már a gyermekvárás is rettentően izgalmas, de az születés után vár ránk az igazi kaland. Az első néhány hónap szinte elröppen, és azon kapjuk magunkat, hogy már az óvodába való gyerekcipők között válogatunk.

Hamar felcseperednek a kicsik

Egy csecsemő az első néhány hónap alatt jellemzően nem túl aktív. Általában csak esznek és alszanak, mi pedig megpróbáljuk az ébrenlét minden pillanatát kihasználni, hogy élvezni tudjuk a babázást.

Alig telik el néhány hónap, és már azon kapjuk csemeténket, hogy kúszik-mászik. Innentől kezdve már nem telik el sok idő, és szemtanúi lehetünk az első lépéseknek és az első szavaknak is. Míg kezdetben vagyonokat költünk a pelenkára és a bébiételekre, a későbbiekben a gyermek gyors növekedése miatt a folytonos ruhavásárlás adja fel a leckét. A rugdalózókat felváltják a divatos kis ruhácskák. Mára már számtalan stílusban felöltöztethetjük a kicsiket, hiszen töménytelen mennyiségű ruha áll rendelkezésre.

Míg a ruhák vásárlása viszonylag gyorsan megoldható, addig a megfelelő kiscipő kiválasztására érdemes nagyobb gondot fordítani. A Lurkócipő kínálatában számtalan kiváló minőségű gyerekcipő közül választhatunk.

Erre figyeljünk a gyerekcipő kiválasztásakor

Amikor egy kisgyermek elsajátítja a járást, a láb csontozata és izomzata rohamos fejlődésnek indul a terhelés hatására. Éppen ezért a megfelelő gyerekcipő kiválasztása nagyon fontos. Igyekezzünk megfelelő minőségű lábbelit választani, ami kellő mértékben támogatja a gyermek járását. Nagyon fontos, hogy a cipőcske megfelelő keménységű talppal rendelkezzen, hogy az ne legyen túl puha, de kellően rugalmas ahhoz, hogy a járást a lehető legkönnyebbé tegye.

A felsőrész kialakításánál részesítsük előnyben a természetes anyagból készült modelleket, mivel ezek jó szellőzést biztosítanak a kicsi lábának, így például egy téli bakancs esetén nem izzad bele.

Óvodáskor alatt gyakori probléma a bokák befelé dőlése, ebben az esetben érdemes supinált gyerekcipőt választani, amelynek talpkiképzése segíti a helyes irányba terelni a lurkó lábát.

A gyerekcipő kiválasztásánál fontos szempont a méret. Ne vegyünk olyan lábbelit, amiben éppen végigér a gyerek lába, érdemes egy picivel nagyobbat vásárolni, hiszen a gyermekek rendkívül gyorsan nőnek. A jó cipő kellően széles és engedi megfelelően mozogni a lábacskát. 

Mit tehetünk a gyermek egészségéért?

Ha a gyermeknél helytelen lábtartást észlelünk, akkor jó, ha minél többet mozog, mert ezáltal megerősíthetőek a laza izmok. Pozitív hatást érhetünk el, ha a kicsi sokat van mezítláb. Nyugodtan megengedhetjük, hogy kint a szabad levegőn, a füves, homokos vagy éppen kavicsos talajon szaladgáljon az apróság. Az egyenetlen talajon való mezítlábas közlekedéssel ugyancsak erősödnek a lábizmok, és a talp sem terül el úgy, mint a sima talajon, ami jótékony hatású lehet.