Vászonkép kollázs kedvenc fotóidból

A vászonképek remek kiegészítői bármelyik otthonnak. A személyes, boldog pillanatokból remek fotók, azokból pedig szép vászonképek készülnek, amelyek mindig emlékeztetnek a felhőtlen időkre. Megmutatjuk, hogyan érdemes kollázst készíteni!

A kollázs előnyei

Egy családi vakáción készült fotók közül sokszor nehéz a legjobbat kiválasztani, jellemzően mindenkinek más a kedvence. Emiatt viták alakulhatnak ki, és inkább úgy dönt a család, nem is tesz ki egy képet sem.

A nagymama pedig nyilvánvalóan nem teheti ki csak az egyik unokájának a fotóját, ezért az ilyen helyzetekre találták ki a vászonkép kollázst.

A kollázs több fotó összessége, amelyek rendezett és össze-vissza formátumban is jól mutatnak. Tetszőleges alakba, például szív formába is rendezhetőek, így valódi dekorációs elemként szolgálva.

Válogasd ki kedvenc fotóidat, és készíttess belőlük csodaszép vászonkép kollázst a Vászonkép Szalon segítségével!

A kollázs típusai

Ha sikerült kiválasztanod azokat a fotókat, amelyekből kollázst szeretnél készíteni, már csak az elrendezést érdemes megfontolnod.

A kollázsnak többféle típusa is van, de jellemzően rendezett és rendezetlen verziókra bonthatjuk őket. A rendezett kollázs előnye, hogy letisztult, egyenes vonalak mentén, geometriailag pontosan vannak elhelyezve a fotók. A rendezetlen kollázs pedig egy valódi bohém életérzést biztosít a maga rendszertelenségével.

Rendezett kollázs

A rendezett kollázsokon belül népszerűek a különböző méretű, de egymás mellett és alatt elhelyezett fotók. Ennek az a legnagyobb előnye, hogy bármilyen álló vagy fekvő fotót is remekül össze lehet illeszteni anélkül, hogy képszerkesztő segítségével kellene levágni a méretet.

Aki a szabályosságot kedveli, annak érdemes egymáshoz hasonló méretű és elrendezésű fotókat kiválogatnia, hogy azok négyzet formájában illeszkedjenek egymáshoz.

Népszerűek a főképpel rendelkező montázsok is, amelyeken egy vagy több fotó szerepel kinagyítva középen, körülötte pedig kisebb-nagyobb képek helyezkednek el.

Rendezetlen kollázs

A rendezetlen kollázs lehetőségei nevéből adódóan is végtelen számúak. Ebben az esetben egymást minimálisan takarva, elforgatva szerepelnek a fotók a vászonképen, mintha azok ki lennének terítve egy asztalra. A fontos pillanatok így is remekül látszanak, mégis különleges, “visszatekintő” hangulatot kölcsönöznek, akárcsak egy filmben az összevágott képkockák.

Akár tetszőleges alakban is elrendezheted a fotókat, például szív, kör, de betűk vagy számok formájában is. Remekül mutathat egy házassági évfordulós kollázs, amelyben a számokat adja a boldog évek alatt lőtt fotók összessége.

Bízd vászonképeidet a Vászonkép Szalon gondos, precíz kezeire és minőségi szolgáltatásaira! Kérj bátran segítséget kollázs elkészítésében, és dobd fel otthonod a legboldogabb megörökített pillanatok összességével, vászonkép formájában!