Zöldítettek a menedzserek

A Menedzserek Országos Szövetsége és partnerei 2021. november 8-án a FŐKERT Zrt. közreműködésével 1200 fát ültettek el a II. kerületi Szépvölgyi kiserdőben, mely terület a jövőben jelképesen a Menedzserszövetség Klímavédelmi Kiserdő nevet viseli.

Az eseményt Őrsi Gergely Polgármester nyitotta meg, aki Kapitány István, a Menedzserek Országos Szövetségének elnöke, Désirée Bonis holland nagykövet asszony és Zakar András a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. Főkert kertészeti divízió főigazgatójának hivatalos köszöntőit követően, velük együtt maga is részt vett a fák elültetésében.

A kezdeményezést a Menedzserszövetség 2021. február 18-án a Menedzserek a Társadalomért - Fókuszban a Jövő! Digitális konferenciáján hirdette meg és elindított egy adománygyűjtést, melynek célja, hogy 1000 fa elültetésével Budapestet élhetőbbé, zöldebbé tegye a jövő számára.  A konferencia teljes részvételi díját a szövetség az őszi faültetési akcióra ajánlotta fel. 

Az adománygyűjtés az elmúlt 9 hónapban a Menedzserszövetség számos eseményén (Jövő Menedzsere Summer Party, JEEP Akusztik Piknik, Dutcham-el közös After Holiday Party & Golf Kupa) tovább folytatódott, ennek köszönhetően a szövetség most az eredeti célt messze túlszárnyalva 1200 fát ültethetett el a Szépvölgyi kiserdőben tagjaival, támogatóival és partnerszervezeteivel közösen. 

A Menedzserszövetség faültetési akciójában megközelítőleg 100 fő vett részt, köztük olyan multinacionális cégek vezetői is, mint az E.ON Hungária Zrt., Shell Hungary zRt., MetLife Magyarország, Knorr-Bremse Magyarország, a Foxconn csoport és a Fiat500, akik a program főtámogatói is voltak egyben. A faültető program szakmai támogatója a Water & Soil Kft.

Forrás: Twist Comm