Tematikus este a barátokkal? Így készüljünk fel rá!

Felejthetetlen lesz!

Ősszel kétségtelenül megnövekedik a házibulik egy főre eső száma, úgy is mondhatnánk, ekkor van igazán szezonja az ilyesminek. Az esték a szabadban már hűvösek ahhoz, hogy az ember a barátaival mulasson, viszont a hangulat általában nem nyugszik le a nappal együtt, így a legjobb megoldás a négy fal közé visszavonulni. Ha tehát éppen arra készülünk, hogy házibulit – nevezhetjük partinak is – tartunk, akkor célszerű kitalálni valamilyen koncepciót, ha vevő az ilyesmire a társaság. Ez azért jó dolog, mert segít gördülékennyé tenni az estét, hiszen a tematika egy kicsit mindenkitől megköveteli, hogy partnerré váljon a dologban. Ha tehát igazi játékosokkal van dolgunk, kevés jobb választásunk lehet, mint egy kaszinó tematikájú este! Ezt persze nagyban megkönnyíti, ha az összejövetel célja például a társasjátékozás vagy egy póker játszma. 

Elő az itallappal!

Közel sem olyan elviselhetetlen a valóság, ha nem gurítunk le a vele való találkozáshoz néhány kupicával, de az vitathatatlan, hogy vannak alkalmak, amikor jólesik, belefér és fokozza a hangulatot néhány pohár ital. Mielőtt szaladnánk csapra verni a söröshordót, inkább a jegyzetfüzetért nyúljunk, hiszen az alábbiakban a tematikus bulihoz illó italokról – és az összetevőikről – lesz szó.

Poker Face

A pókerarc az egyik legfontosabb kiegészítője az igazán profi játékosoknak, de az biztos, hogy nem található meg mindenkinek az eszköztárában, így pótolhatjuk ezzel a szerencsés elnevezésű koktéllal, amit minden ruganyosabb arcú barátunknak felszolgálhatunk, akár közvetlenül Lady Gaga – hangfalakból való – asszisztálásával. Ez a kaszinókban is népszerű ital egyébként némileg hamar megszületett, mint a nevét viselő sláger. Az összetevői pedig a következők: 2 cl Silver tequila, 1 cl Cointreau és ananászlé. Az összetevőket egy highball pohárba töltsük egymásra, némi jéggel, bárkanállal keverjük el, majd díszítsük egy szelet lime-mal.

Vesper Martini

Igényel egyáltalán bemutatást? A legnagyobb James Bond láz közepette talán még annyira sem, mint egy átlagos hétköznapon. Ez az a bizonyos ital, amit a 007-es örömmel kortyolgat, ma már – ahogy minden rendes rajongó tudja – rázva, nem keverve. Ian Flaming 1953-as Casino Royal című regényében eredetileg ugyan még nem ez szerepelt, hanem csak a nagyon jól felrázva kifejezés, de a popkultúrába már másként ivódott be. Az eredeti recept a következő: 3 rész (9 cl) gin,

1 rész (3 cl) vodka, fél rész (1,5 cl) mai nevén Lillet Blanc. Mindezt jéggel jól rázzuk össze egy shakerben, majd ha tartjuk magunkat az eredetihez, akkor pezsgős kehelybe, ha pedig maradnánk a filmes vonalon, martinis pohárba töltve szolgáljuk fel.

Játék az élet

Ha az italok megvannak, akkor már csak környezetről és a játékokról kell gondoskodnunk – tehát a javáról. Ne essünk kétségbe, egy zöld abrosz például tökéletes lesz, pont ahogy a rulett asztal! Dekorációnak használhatunk kártyalapokat, illetve akár készíthetünk is az ezeken szereplő szimbólumokhoz passzoló süteményt, még akár szendvicseket is. De felszolgálhatunk apró falatkákat is, ahogy az igazi profik. Bevezethetünk zsetonokat fizetőeszközként, és ha igazi játékra vágyunk az online kaszinó játékok is bármikor a rendelkezésünkre állnak majd,akár az éjszaka közepén is. Az este komolyságától függően dress code is lehet, ahogy mondjuk különféle asztalokat is kialakíthatunk, egyet a kártyásoknak, egyet a lendkerekes kisautó versenynek. A lehetőségeink végtelenek, ha előzetesen egyeztetünk a társasággal a szabályokról, csak emlékezetes lehet az este!