Az MSZP minimálbér növelést javasol

Az MSZP javaslatával úgy növekedne a minimálbér, hogy az semmilyen kiadást nem jelentene a kis- és középvállalkozások számára - írja közleményében a párt.

Az MSZP közleménye:

"A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége vezetésének figyelmébe ajánljuk, hogy létezik egy olyan megoldás a legalacsonyabb fizetések érdemi emelésére, ami semmilyen kiadást nem jelent a kis- és középvállalkozások számára: az adómentes minimálbér.

Ezzel a megoldással 15 százalékkal emelkednének a legalacsonyabb fizetések, ráadásul az adócsökkentés révén mindazoknak növekedne a bére, akik bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keresnek, így 2,3 millió ember helyzete javulna.

Ez pedig valóban csak döntés kérdése, ugyanis az MSZP javaslata az adómentes minimálbérről nem a „horizonton”, hanem ismét az Országgyűlés előtt van. A fideszes képviselőknek csak támogatniuk kellene a javaslatot, azonban ismerjük a Fideszt, ezért a garanciát ebben az ügyben is a kormányváltás jelenti. Ugyanis, ha az emberek az MSZP-Párbeszéd jelöltjeire és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltre szavaznak az előválasztáson, majd a jövő évi választáson, erre a jelentős adócsökkentésre és fizetésemelésre szavaznak!"