Így bővült a Netrisk

A Netrisk csoport megvásárolta a litván Edrauda.lt online biztosítás-összehasonlító portált üzemeltető társaságok 100 százalékos tulajdonrészét, a cégcsoport így Magyarország, Csehország és Szlovákia mellett már Litvániában is működik - tájékoztatta a Netrisk.hu online biztosításközvetítő csütörtökön az MTI-t.

A közlemény szerint a 2009-ben alapított Edrauda Litvánia vezető online biztosítás-összehasonlító portálja, jelenleg csaknem 150 ezer ügyféllel rendelkezik. A társaság gépjármű- és lakásbiztosításokon túl egyre újabb biztosítási területeken is lehetőséget kínál a biztosítási díjak összehasonlítására.
    
Kárpáti Dávid, a Netrisk csoport vállalatfejlesztési igazgatója a közlemény szerint kiemelte, hogy stratégiájukat követve fokozatosan összefogják a kelet-közép-európai régió vezető biztosításközvetítő és -összehasonlító cégeit.
    
A vállalat tájékoztatott arról is, hogy új pozíció jött létre a Netrisk csoport élén, a vezérigazgatói poszt, amelyet csütörtöktől Robert Sokolowski tölt be. A szakember az elmúlt három évben a Zurich Insurance közvetlen biztosításértékesítésének globális vezetője volt, két évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik a biztosítási szektorban.
    
A Netrisk csoport regionális online biztosításközvetítő platformjának kialakítása tavaly kezdődött, miután a bostoni székhelyű TA Associates globális növekedési magántőke-társaság megszerezte a Netrisk 75 százalékos tulajdonrészét. A korábbi többségi tulajdonos, a varsói székhelyű MCI Group közép-európai magántőke-társaság 23,7 százalékos részesedésével továbbra is a cégcsoport tulajdonosa maradt.
    
A közlemény szerint a Netrisk csoport a cseh és szlovák piacon való megjelenésével tavaly májusban vált regionális szinten is jelentős szereplővé, és ezt a pozícióját azóta is folyamatosan erősíti.

Forrás: MTI