Mészáros Lőrinc kikapott a Momentummal szemben

Mészáros Lőrinc még tavasszal jelentette fel Fekete-Győr Andrást, miután a Momentum miniszterelnök-jelöltje a 2022 utáni elszámoltatás és a közpénzlopás kapcsán emlegette Mészáros Lőrincet. Első fokon akkor a bíróság elutasította Mészáros keresetét, ügyvédei azonban fellebbeztek. A napokban megszületett a másodfokú, jogerős ítélet is, ami helybenhagyta az első fokú ítéletet.

Fekete-Győr András ennek kapcsán elmondta:

Nem bírja elviselni Mészáros Lőrinc, hogy nem ő dönti arról, ki mit mondhat róla. Előbb tavasszal “becsületsértésért” jelentett fel, miután a 2022 utáni felelősségre vonásáról beszéltem, majd amikor a bíróság az én javamra döntött, ahelyett, hogy elfogadta volna a döntést, fellebbezett, sőt, egy Facebook-posztom miatt még egyszer megpróbált feljelenteni ezen a fellebbezésén keresztül. 

Pedig már elsőfokon is kimondták: alaptalan vádaskodás, amit Mészáros művel, és igenis lehet nyilvánosan beszélni arról, hogy “politikusok és oligarchák ülnek majd a vádlottak padján. Magyarország kontra Orbán, Mészáros, Rogán és társaik”. 

Most pedig megszületett a másodfokú, jogerős ítélet: szó nincs “becsületsértésről”, az elszámoltatással kapcsolatos kijelentések pedig bőven beleférnek az értékítélet kategóriájába. Tehát legalább három bíró gondolta már úgy, hogy Orbán Viktor fő strómanja alaptalanul vádaskodik.