Fenntartható cipőkereskedelem a Borgo-val

Manapság már nemcsak a magánszemélyek tesznek valamit a környezetért, hanem sok esetben a nagyobb vállalatok is próbálnak eszerint tevékenykedni. Szerencsére rengeteg lehetőségük van arra, hogy tegyenek valami a bolygóért. Az alábbi cikkünkből kiderül, hogy milyen is a fenntartható cipőkereskedelem a Borgo webáruházzal.

Mi is a fenntarthatóság?

Érdemes megjegyezni, hogy ezzel a fogalommal nem mostanában kezdett el foglalkozni a világ, hiszen már az 1980-as évek végén előtérbe került a fenntarthatóság. Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy a jelen kor szükségleteit úgy próbáljuk meg kielégíteni, hogy a következő generáció se szenvedjen hiányt semmiben. Miután már több mint harminc éve felismerték azt, hogy a környezeti és a szociális gondok összefüggnek a gazdasági fejlődéssel, így egyre többen kezdtek el foglalkozni ezzel a kérdéskörrel. 

Sajnos a környezetünk szennyezése azóta is hatalmas probléma, hiszen elegendő csak arra gondolni, hogy ma már szinte nincs olyan ország, ahol lenne négy évszak. A felmelegedés átalakította a mindennapi életünket, de ugyanúgy a gazdasági ágazatot is. 

Milyen is a fenntartható cipőkereskedelem?

A Borgo fennartható cipőkereskedelme kiterjed mindenre, ami ezzel kapcsolatos. A webáruház igyekszik csökkenteni az ökológiai lábnyomát, ezért a folyamatokat is ezek alapján próbálják meg kialakítani. A vállalat az alábbiakra ügyel a legjobban:

- Csak online működnek: Ez azt jelenti, hogy nem tartanak fenn boltokat, a rendelést csak a webshopban lehet leadni. Egyetlen bemutatóterem áll rendelkezésre a raktár mellett, ahol megtekinthetőek az egyes darabok. Ezzel együtt kevesebb energiát fogyasztanak, hiszen az üzleteket nem kell sem világítani, sem pedig fűteni. Pluszként pedig érdemes megjegyezni, hogy a vásárlók sem ülnek autóba nézelődni, hanem megteszik mindezt az otthon kényelméből.

- Környezetbarát technológiával készült cipők: Főként a veganizmusnak köszönhetően alakult ki a környezetbarát gyártási technológia. Ez magában foglalja a nem állati eredetű alapanyagok alkalmazását, illetve az állatkísérletektől mentes gyártási folyamatot egyaránt. Ezzel együtt a hulladékot is csökkentik, ami tovább növeli a hírnevet és az elégedettséget. 

- A szemét szelektív gyűjtése: Bár ez egyértelműnek tűnhet, mégis számos vállalat feledkezik meg a hulladék megfelelő szétválasztásáról. Rengeteg iroda és üzlet van, ahol még mindig egyben gyűjtik a szemetet, azonban a Borgo raktárában és bemutatótermében is külön szedik a papírt, a műanyagot, az üveget és az összes egyéb lomot. A boltmentes kereskedés hozzájárul ahhoz, hogy a kukák ne teljenek meg felesleges csomagolóanyagokkal. 

- Kidobás helyett adományozás: Ahogy minden üzletnek, így nekik is akadnak olyan termékeik, amelyeknek valamilyen hibájuk van. A legtöbb bolt ezeket leselejtezés után kidobja a szemétbe, pedig teljesen hordható állapotban vannak. A Borgo a Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára juttatja el ezeket a darabokat, amiket az ellátó központ továbbít a szegényeknek, így egy cipő sem vész kárba.