Jutalomfalatok és rágókák BARF módra

A BARF étrend mellett fontos odafigyelni a megfelelő jutalomfalatokra és rágókákra is. Az egészséges étrendet nem célszerű elrontani nem megfelelő minőségű kiegészítőkkel. Mindemellett pedig ügyelni kell a kis kedvencek fogainak egészségére is.

A kutyafogkő megelőzésének fontossága

Az egyik legsűrűbben előforduló probléma kutyák esetében a fogkő. A kutyák 80%-át érinti 3 éves kor felett. Az elhanyagolt fogak kutyák esetében sok súlyos egészségügyi következményt vonhatnak maguk után. Kiemelt fontosságú, hogy ügyelj kis kedvenced fogainak egészségére! 

A hangsúly a megelőzésen van a kutyák fogkövét tekintve. Ügyelj a rendszeres fogmosásra, hiszen ez nem csak az emberek, hanem a kutyák alapvető szükséglete is. Vásárolhatsz rágókákat, jutalomfalatokat, de ügyelj rá, hogy csak természetes, legalább 90%-os hústartalmú termékeket válassz!

Mi a jó választás?

90% alá ne menj, amikor hústartalomról van szó. Jó választás a lábszárcsont, a szárított pacal, a marhafejbőr, agancs, kávéfabot. Ne tarts az olyan falatoktól sem, mint a szárított szőrös nyúlfül. A kutyák ősei is szőröstül-bőröstül fogyasztották el a zsákmányt, nem is ok nélkül. A szőr bár emészthetetlen, jó szolgálatot tesz a gyomor és a belek érdekében, tisztítja azokat. A nyúlfül ráadásul alacsony zsírtartalmú, így adhatod éppen diétán lévő kutyának is.

Szintén jó döntés a szárított marhafejbőr is. A levegőn történő szárítás során jobban megtartja a tápanyagokat, fehérjét, rostokat, vitaminokat. Választhatsz halat is, hiszen tévhit, hogy az csupán a macskák eledele. A vadlazacbőrnél nem is találhatsz egészségesebb rágcsálnivalót kedvencednek.

Mindezt és még sok más természetes alapanyagokból készült, magas hústartalmú falatot és rágókát találsz a BioZoo.hu kínálatában.

A minőségi jutalomfalattal jutalmazol igazán

A helyes, nyers BARF etetés mellett fontos ügyelni az ugyanolyan jó minőségű és természetes összetevőjű jutalomfalatokra kutyáknak. Könnyen elronthatod a nyers etetés hatékonyságát silány minőségű jutifalatokkal, arról nem is beszélve, hogy allergiás állatok esetén gondot is okozhatsz.

Mindig ügyelj arra, hogy csak 100%-ban természetes alapanyagokból készült terméket vásárolj. Ezzel elkerülheted a boltokban kapható kiegészítők nemkívánatos összetevőit, mint a kukorica, szója, amik allergén anyagok is lehetnek. Gyakori az „állati és növényi melléktermék” feltüntetése is ezeken a termékeken, amikről sosem tudhatod, hogy valójában mit takarnak. Jobb ezektől tartózkodni.

Ugyanez igaz a rágókra is, amik gyakran teli vannak szénhidrátokkal és szintetikus adalékanyagokkal, növényi melléktermékekkel, aromákkal. A szénhidrát elhízáshoz vezet, a többi hozzávaló pedig szintén rizikófaktort jelent.