Hazudott a Pesti Srácok - helyreigazítást kell tenniük

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje helyreigazítási pert indított a PestiSrácok.hu propagandalap ellen. A bíróság kimondta: valóban helyreigazítást kell tenni.

Írásában a PestiSrácok azt állította, hogy miközben Fekete-Győr Mészáros Lőrinc budai villájánál akciózott, "a Várban lévő lakások egyikét szemelte ki magának". A lap a helyreigazítási per tárgyalásán nem mutatott erről bizonyítékot, így a bíróság elsőfokon kimondta: mivel az alperes (PestiSrácok) nem tudta bizonyítani az állítása valóságát, helyreigazítást kell megjelentetniük.

Fekete-Győr posztjában úgy fogalmaz: Láthatóan nagyban készül a jövő évi parlamenti választásokra a propaganda: egyre több nyilvánvaló hazugságot képesek leírni a Fidesz politikai ellenfeleiről, különösen a Momentumról. 

Az egyik legújabb hazugságuk a volt kommunista Stefka István lapjában, a PestiSrácokon jelent meg először: májusi cikkükben azon háborodtak fel, hogy az Orbán-stróman Mészáros Lőrinc budai villájánál akcióztunk, ezért arról kezdtek fantáziálni, hogy a “Várban lévő lakások egyikét szemeltem ki magamnak”. Természetesen szó sem volt ilyenről. A lap a helyreigazítási per tárgyalásán nem mutatott erről bizonyítékot, így a bíróság elsőfokon kimondta: mivel az alperes (PestiSrácok) nem tudta bizonyítani az állítása valóságát, helyreigazítást kell megjelentetniük.