Csak egy kattintásra vagy álmaid otthonától!

A lakásárak évek óta meredeken emelkednek, és a szakértők további növekedést vizionálnak. Ha tehát képbe kerül egy megfelelőnek ítélt ingatlan, csapj le rá! Ne habozz, nem biztos, hogy később jobban jársz.

Innovatív online megoldásokkal az ingatlanügyletek sosem voltak annyira egyszerűek, mint az eKRS használatával. Ne szalaszd el a lehetőséget, regisztrálj és szerződj a kiszemelt ingatlanra gyorsan, online ügyintézéssel!

Ezt nyújtja az eKRS

Bármilyen ingatlannal kapcsolatos előszerződés, ingatlan adásvételi szerződés kötése intézhető a KRS Ügyvédi Iroda által üzemeltetett online jogi ügyintézési platformon keresztül. Akkor is segít a felület, ha ajándékozás, bérlés vagy ingatlancsere lehetősége merült fel. Regisztrációd után bármelyik ügylet szerződéseit megvásárolhatod az oldalon keresztül fix áron, mellyel rengeteget spórolhatsz, hiszen a díj független az ingatlan értékétől.

Nincs más dolgod, mint megadni az érintett ingatlan(ok) és szerződő felek adatait. Ezután pedig a szerződés egyedi jellemzőit. Előszerződést is köthettek bármilyen önálló vagy társasházi ingatlanra. A vételár kifizetés részleteinek rögzítése mellett ilyenkor lehetőség van a végleges szerződés megkötésére, a határidő, illetve a tehermentességre vonatkozó vállalások rögzítésére is. 

Ajándékozás esetén az azonnali vagy halasztott átruházás mellett az esetleges visszakövetelési esetek szabályozására kell hangsúlyt fektetni, míg egyösszegű adásvétel esetén a kifizetés igazolását követően azonnali tulajdon- és birtokátruházás lehetséges. Részletfizetéses vétel esetén halasztott átruházás történik, ennek érdekében a részletek számában kell megállapodni. Mód van foglaló és kötbér kikötésére is.

Előszerződés, bérlet vagy csere - menj biztosra

Előszerződni ügyvédi közreműködés nélkül is lehet, ha azonban a felületet használjátok, megelőzhetitek a visszaéléseket. Az eKRS-ben az érintett ingatlan(ok) tulajdoni lapja és a szerződők személyazonossága automatikusan ellenőrzésre kerül, ami megnyugtató lehet.

Csere esetén az elcserélni kívánt ingatlanok azonnali tulajdon- és birtokátruházásának tényét kell szabályozni, mely bíróságilag kikényszeríthető. 

Bérlet is csak szabályozottan

A bérleti szerződés megkötése során a használati, a közüzemi díjakra vonatkozó és a felekre vonatkozó felmondási szabályok rögzítése a lényeges a bérleti díj indexálása, valamint az óvadékszabályok mellett.

Az eKRS sokrétű szolgáltatásainak igénybevételéhez regisztrálj még ma, és intézd otthonod kényelméből ingatlanügyeidet Te is. Az iratok bármikor letölthetők a profilodból. A szerződések aláírása Skype-on lehetséges, így sem időbeli, sem térbeli akadályok nem merülhetnek fel többé a felek vonatkozásában. Az ügymenet ráadásul előre kiszámítható díj ellenében történik, ami a földhivatali ügyintézéssel egybekötve bankkártyával egyenlíthető ki.

Forrás: MTI