Majomhegy - egy különleges kirándulás Karintiában

Karintia egész évben tökéletes úti cél! A napfény, az alpesi tavak, a kulturális és gasztronómiai élvezetek mellett számtalan természeti és természetközeli élményben lehet itt részünk, és olyan különleges helyeket is felfedezhetünk, mint az Affenberg, azaz a Majomhegy.

Kirándulás Karintiában

Ausztria legdélebbi, napfényes tartománya minden évszakban családok, fiatalok és idősebbek, aktív és passzív utazók sokaságát vonzza. Rengeteg kirándulással, túraútvonalakkal és kerékpáros útvonalakkal, vízi sportolási lehetőségekkel és persze fürdőzéssel csábít mindenkit.

Karintia rendkívül jól kiépített turisztikai infrastruktúrával rendelkezik, számtalan minőségi szálláshely magas színvonalú szolgáltatásait élvezhetik a vendégek, ahogy a Hotel OTP Birkenhof **** családbarát szállodában is, ahova természetesen az online foglalás gyorsan, könnyen megoldható bárhonnan. A garantált szállodai feltöltődés mellett pedig számos szabadidős programra, kirándulásra nyílik lehetőség.

Miért különleges az Affenberg?

Mivel a magyar utazók körében is népszerű úti cél Karintia, a megtekintendő nevezetességek listájára érdemes felvenni Landskronban az Affenberget. A landskroni vár meglátogatását sokan tervezik, így ezt a programot feltétlenül egészítsük ki az Affenberggel.

Hogy miért különleges az Affenberg? A Majomhegy egy világszinten egyedülálló, különleges hely, egy természetvédelmi terület, melyen hozzávetőleg 170 makákó él szabadon, ketrecek és üvegfalak nélkül. 

A makákó veszélyeztetett majomfaj, legtöbben a “nem hall, nem lát, nem beszél”, mint a három bölcs szimbólumáról ismerik, mely Japánból ered, ahol régen szent állatok voltak.

A park célja, hogy a természetes élőhelyükhöz leginkább hasonlatos körülmények között élhessenek, szabadon mozoghassanak. Alapvetően az éghajlati adottságoknak köszönhetően egész évben a szabad ég alatt lehetnek itt, cudarabb idő esetén pedig fűtött majomház áll a rendelkezésükre.

Látogassa meg a Majomhegy makákóit!

Élményekkel teli program családoknak kisgyermekkel, de felnőttek számára is kuriózum a hely. Aki teheti, látogassa meg a Majomhegy makákóit!

A látogatás vezetett séta keretében lehetséges csak, egy túra 50 percre tervezett, és rengeteg ismeretet kaphatunk közben a parkról, a makákókról. A mindössze 2-300 méter hosszú út alatt megtapasztalhatjuk, milyen testközelben érezni, korlátok nélkül a kedves kis majmokat. 

Szelídek, nem kell félni tőlük! A túravezetőnél mindig van némi paradicsom és ínyencség számukra, így az etetést is megfigyelhetjük, vagy nem kis élményt jelent látni őket a tónál versenyt úszni a bedobált élelemért. 

Érdekesség, hogy míg Japánban a természetes élőhelyükön átlagosan 30 évig élnek, addig itt az állatorvosi vizsgálatoknak és folyamatos táplálásnak köszönhetően akár a 35 évet is megélik.