MSZP: a Fidesz a multik oldalán áll

A Fidesz ismét elárulja a magyar dolgozókat és feláldozza őket a multik profitjának érdekében - írja közleményében az MSZP.

Komjáthi Imre közleménye:

"Szijjártó Péter a szerdai kormányülés után bejelentette, hogy a Fidesz továbbra is a multik oldalán áll, ugyanis lehetővé tették számukra, hogy még több vendégmunkást foglalkoztassanak a magyar dolgozók helyett. Orbán Viktor korábban ugyan megígérte, hogy annyi új munkahelyet hoznak létre, mint amennyit a válság megszüntetett, azt azonban már nem mondta, hogy nem a magyaroknak.

Komolyan gondolja a kormány, hogy a válság idején a külföldi vendégmunkások foglalkoztatását kell elősegítenie a munkanélküliek elhelyezkedésének támogatása helyett?

Kinek jelent ez segítséget? A magyar álláskeresőknek biztosan nem, de multiknak és a munkaerő-kölcsönző cégeknek biztosan nagy üzlet lesz. Ugyanis Szijjártó korábban azt is bejelentette, hogy minősített munkaerő-kölcsönzői kört állapítanak meg és csak azok a cégek hozhatnak majd be az unión kívüli országokból dolgozókat. 

Ismerjük a Fideszt, így szinte kétségtelen, hogy a vendégmunkások közvetítésén is rengeteget fog keresni valamelyik fideszes haver. Orbánék így egyszerre szolgálják ki a külföldi multik érdekeit és nyerészkednek a magyar dolgozók kárára.

Az MSZP szerint a kormánynak nem az a dolga, hogy úgy táncoljon, ahogy a multik fütyülnek, hanem azzal kellene foglalkoznia, hogy a magyar munkavállalóknak tisztességes bérük és megélhetésük legyen.

2022-ben ezen a munkavállaló-ellenes politikán kell változtatni és a kormányváltást követően jóvátételt kell adni a munka világának."

Forrás: MTI