Hogyan lehet a robotporszívó a legjobb társ?

Kiválasztottuk a kínálatból, igényeinknek a legmegfelelőbb robotporszívó a kezünkben, és alig várjuk, hogy munkára fogjuk. Nagy az izgalom, de először feltétlenül ismerkedjünk meg a működésével, hogy a legjobb társunkká válhasson a takarítás során.

A robotporszívó a legjobb társ a takarításban!

Izgatottan bontjuk ki életünk első robotporszívójának dobozát, kíváncsian várjuk, valóban hatékony lesz-e vele a takarítás, és már látjuk lelki szemeink előtt, ahogy körülöttünk sertepertél, míg mi feltett lábakkal pihenünk.

Mielőtt azonban eljutnánk erre a pontra, meg kell tanulnunk a robotporszívó helyes működtetését, illetve néhány dologra feltétlenül oda kell figyelnünk a megfelelő eredmény érdekében.

A Xiaomi robotporszívók rendkívül kedveltek a robotporszívók piacán, különböző szintű és árkategóriájú modell közül választhatjuk ki a számunkra tökéleteset a Xiaomishop.hu kínálatából. A robotporszívók között a legnagyobb különbséget az intelligenciájuk jelenti, ezért a takarítás egyes funkcióinak optimális beállítását, a gépezet üzemeltetését teljeskörűen ismernünk kell.

Hogyan biztosítsd a robotporszívó optimális működését?

Végre kicsomagoltuk, ott tartjuk a kezünkben, és felvetődik a kérdés, hogyan tovább. 

Az első teendő: megtalálni a helyét. Azt a helyet a lakásban, ahol védve van, és később mindig ide térhet vissza töltődni, illetve ha végzett. Hagyjuk itt dokkolni.

Töltsük le a hozzá tartozó mobilapplikációt okostelefonunkra, és a beállításokat értelemszerűen állítsuk be, adjuk meg a kért paramétereket. Rakjunk rendet a helyiségben, pakoljuk el a földről, aminek alapvetően nem ott van a helye, segítve ezzel a robotporszívó első útja során a feltérképezést.

Első útján ugyanis a robotporszívó a szenzorai segítségével térképet rajzol, letapogatja a lakást, ahol takarítania kell. Ezt a térképet használja a későbbiek során a munkavégzéshez, tartsuk ezért a lakás azon részén ilyenkor, ahol a takarítást várjuk tőle.

A vezérlése a letöltött mobilapplikáció segítségével történik, melyen beállíthatjuk, hol és milyen fokozatban takarítson.

Hatékony munkavégzéshez rendszeres karbantartás szükséges

Ha optimálisak a beállítások, megfelelően kezeljük, akkor a robotporszívó munkavégzése hatékony, és valóban a legjobb társ a takarításban. Ahhoz, hogy ez így is maradjon, ne felejtsük el, rendszeres karbantartás szükséges.

Minden takarítást követően érdemes kitisztítani a főkefét, a portartályt - ahogy a hagyományos porszívóknál is - rendszeresen üríteni kell, és megtisztítani a szűrőt, hogy hatékonyan tudjon működni. 

A szenzorokat néhány hetente át kell törölni tiszta, száraz ronggyal. Ezenkívül pedig az alkatrészekre is időközönként szánjunk felülvizsgálati időt, ha szükséges, cseréljük.

A robotporszívó az egyik legklasszabb okoseszköz, a legjobb társ a házimunkában, csak meg kell ismernünk, hogy hatékonyan működhessen.