Közös uniós hadsereg kell

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje a francia parlamentbe is meghívást kapott, ahol az En Marche parlamenti képviselőjével, Pieyre-Alexandre Anglade-dal egyeztetett. 

A találkozón szó volt a magyarországi LMBT-törvényről, a kínai nyomulásról és a közös európai hadsereg szükségességéről is. Fekete-Győr elmondta: 

Tizenhárom uniós tagállam, köztük Franciaország is elítélte Orbán Viktor orosz mintájú melegellenes törvényeit – erről is szó volt a francia parlamentben az En Marche képviselőjével, Pieyre-Alexandre Anglade-dal tartott megbeszélésünkön Cseh Katalinnal. Egyetértettünk abban, hogy az EU-nak igenis fel kell lépnie, ha egy kormány Európában akarja meghonosítani Putyin maffiaállamának törvényeit és módszereit. 

Macron francia elnök pártja nem csak az Orbán-féle populisták visszaszorításában fontos szövetségesünk, hanem egy erős Európa megteremtésében is. A Momentum és az En Marche is abban hisz, hogy az EU-nak közös, európai hadseregre van szüksége annak érdekében, hogy végre nagyhatalomként léphessen fel a világ konfliktusaiban. Európa geopolitikai ellenfelei pontosan látják, hogy komolyan megindult a gondolkodás az európai hadsereg létrehozásáról, az európai integráció fokozatos mélyítéséről, és ahogy csak lehet, akadályozzák ezt a folyamatot. Ezért tesz meg mindent Putyin és a Kínai Kommunista Párt azért, hogy leghűségesebb ügynökükkel, Orbán Viktorral minél több közös uniós kiállást vétóztassanak meg. 

Forrás: MTI