6 szerszám, aminek biztosan hasznát vesszük

Otthonunk és annak környéke állandó feladatok elé állíthat minket, amik hatékony megoldásához azonban mindenképp érdemes pár szerszámot és eszközt kéznél tartanunk. Éppen ezért az alábbi cikkben összegyűjtöttünk 6 szerszámot, aminek biztosan hasznát vesszük a ház körül.

1. Kéziszerszámok

A kéziszerszámok a hagyományos megoldás képviselik a szerszámok terén, meglétük lényegében elengedhetetlen, ha valóban minden eshetőségre fel szeretnénk készülni. Nem meglepő módon a kéziszerszámokon belül is számos típust megkülönböztethetünk, melyek célja és funkciója más- és más, így az alábbiakat mindenképp érdemes beszereznünk szerszám vásárláskor:

- fogó

- csavarhúzó

- szerszámkulcs

- kalapács

- olló

- fűrész

Szerencsére ma már igen széles a választék szerszámokból a szaküzletekben is, de még inkább igaz ez a különböző webáruházakra is. Emiatt mindenképp érdemes ezeket alaposan szemügyre vennünk vásárlás előtt.

2. Fűnyíró gépek

Maradva a kertészkedés vonalán, elengedhetetlen kerti szerszámgépek a tavasztól- őszig tartó időszakban a különböző fűnyíró gépek, melyekkel a ház körüli zöld területeket tarthatjuk kordában. Ezen a téren válogathatunk többek között a:

- fűnyíró gépek

- fűkaszák

- szegélynyírók között. 

A maga nemében mindegyik típus hasznos lehet, ám érdemes felmérnünk, hogy mi magunk mire is használnák az adott gépet. Nagyobb sík terepen a fűnyírók kínálnak ideális megoldást, nehezen megközelíthető helyen a fűkaszák, míg szegélyek és fal mentén a szegélynyírók nyújthatnak megoldást.

3. Lombszívók

A lombszívók főképp az őszi időszakban lehetnek hasznos kerti szerszámgépeink, amikor a lehulló lomblevelet kell összegyűjtenünk portánk táján. A fejlett lombszívók esetében ma már találkozhatunk daráló funkcióval is, aminek köszönhetően a begyűjtött leveleket rögtön ledarálhatjuk és akár komposztként fel is használhatjuk őket.

4. Fúrógép

A legtöbb háztartásban szinte biztos, hogy megtalálhatunk legalább egy fúrásra, vagy csavarbehajtásra használatos gépet. Ezek nélkül a kisebb barkácsolási munkák gyakorlatilag elképzelhetetlenek, de széles felhasználhatóságuknak köszönhetően akár fa és fémipari munkákra is használhatjuk őket.

Vásárláskor mindenképp vegyük figyelembe az adott gép teljesítményét, illetve az akkumulátoros verziók esetében az akkumulátor kapacitását is.

5. Hegesztőgépek

A fúrógépek mellett, roppant hasznos gép lehet olykor a háztartások körül a hegesztőgép. Ezek a berendezések segíthetnek a kisebb- nagyobb fémipari munkákban, fémlemezek illesztésénél és forrasztásánál. A hegesztőgépek esetében persze szintén fontos a teljesítmény, illetve a minőség is, emiatt a kínálatot mindenképp érdemes alaposan szemügyre vennünk, hogy megtalálhassuk az ideális megoldást.

6. Mérőműszerek

A megfelelő munkavégzéshez olykor szükségünk lehet pár mérőműszerre is. Ezek segítségével precízen végezhetjük munkánkat, akár egy egyszerű polcszerelés, vagy építési munka esetén is. Ezen a téren persze szintén széles a választék, így az egyszerű vízmértétől fogva, egészen a lézeres szintezőig terjed a skála, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő megoldást.

Összegezve

A fenti néhány szerszámnak tehát biztosan hasznát fogjuk venni, nem csak a ház körül, hanem egyéb barkácsolási tevékenységek során is. Emiatt beszerzésük mindenképp javasolt lehet egy megbízható szerszám webáruházból.