"Egy gonosz rendszerrel nincs alku"

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje arra szólította fel az előválasztás miniszterelnök-jelöltjeit és pártjaikat, hogy bojkottálják az orosz mintájú melegellenes törvényről szóló keddi parlamenti szavazást. 

Fekete-Győr elmondta: "Orbán Viktor ismét a keleti diktatúrák felé tekint: ezúttal orosz mintára, egy konkrét törvénnyel teszik a gyűlölet célpontjává az LMBTQ+ közösség tagjait. Az orosz minta alapján pedig már pontos képünk lehet arról, milyen hatással van ez a fajta gyűlöletkeltés egy társadalomra, így a magyarra is: ott az LMBTQ+ közösségek elleni erőszak rendszeressé vált, és nem csak a hatóságoktól kell tartaniuk, hanem saját, a propagandán keresztül egyre jobban felhergelt honfitársaikkal is." 

"Nincs más lehetőség: az összes miniszterelnök-jelöltnek és pártjaiknak bojkottálniuk kell az orosz mintájú melegellenes törvény holnapi parlamenti szavazását, ahogy teszik ezt a Momentum szövetségesei, Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs és Szél Bernadettis. Mert egy velejéig gonosz rendszerrel nincs alku."