Nyár, kékség, Pandora

Május 27-e a Pandora ékszerrajongók újabb nagy napja. Ezen a napon került ki ugyanis a cég nyári kollekciója. A charmok szerelmesei újabb különlegességekkel gazdagodhatnak, ezúttal a tengerek élővilága kerülhet a csuklójukra. A nyár elengedhetetlen kelléke a tenger, amely a pihenés, a szabadság megtestesítője. A Pandora ékszereivel ez mostantól mindig veled lehet.

A nyárhoz és a tengerhez olyan szimbólumok tartoznak, mint a hajó, a pálmafa, a színes tengeri halak, flamingók, csikóhalak. A nyári ruhákon, pólókon megjelennek ezek a motívumok, de miért ne jelenhetnének meg az ékszereken is? A jókedvet sugárzó apró figurák tökéletes kiegészítői a nyaralásnak, de feldobnak egy unalmasnak ígérkező irodai napot is. 

Irány a tenger!

Ha tenger, akkor a nagy kékség. Ez jellemzi leginkább a végtelen vizet, amelynek lakói nemcsak a természetfilmekben kápráztathatnak el. A dán ékszergyártó cég minden évszakhoz igyekszik tematikus kínálatot létrehozni, így most a mélytengerek élővilágára került sor. Nézzük, mit alkottak a tervezők!

A charmok jöttek most ki a legnagyobb számban, rajtuk a kék szín dominál. A csikóhalpár az áttört szívben különlegesség, hiszen üzenetet is hordoznak: “ha itt vagyunk egymásnak, mindenünk megvan”. Igazi szerelmes üzenet, így az uraknak tökéletes ötlet lehet, ha nem tudják, mivel lepjék meg kedvesüket, ha a születésnap nyárra esik. A tengeri unikornis, az agyaras cethal szintén érdekes, ugyanis kézzel felvitt tűzzománc díszíti, amely színátmenetes bevonatot képez. A narválról egyébként azt tartják, beavat az élet legmélyebb titkaiba…

A muranói üvegből készült teknős charm vízkék és jégzöld színekben pompázik. Különlegessége, hogy a sterling ezüst alapba metszett motívumok átlátszanak a gyöngypáncélon, így adják meg az állat mintázatát. A kék pikkelyes hal szintén tűzzománcból készült mintázatot kapott. A hal testének egyes részei külön mozognak, így a kezed mozgatása közben ő is táncra perdül.

A tengeri csillag charm a kékből a zöldbe ragyog az apró kristályoknak köszönhetően. A delfint a tűzzománc festés teszi már-már élethűvé. A kedves, mindenki által szeretett állat egy barátság jelképe is lehet.

A pálmafák alatt

A kollekció része egy pálmafa charm is, amelyen kék kövek formázzák a kókuszdiókat. Vidám, nyári hangulatot kelt még egy esős napon is. De megjelenik a földgömb, a vitorlás - mind az utazás szimbólumai. És a rózsaszín muranói üveg flamingó maga a csoda! A flamingó tollai átlátszanak a cabochon csiszolású rózsaszín üveggyöngyön. Igazi mestermű, kézzel készített darab.

Mindezeket az apró csodákat az új, kagylókapcsos fonott bőr karkötőn viselheted, amely - illeszkedve a nyári trendhez - kék színt kapott. Önmagában is viselhető darab, azonban a kollekció charmjaival feldobva igazi vidám kiegészítője lehet az idei nyárnak.

A nyaralás ugyan macerás lehet ebben az évben, de mindent könnyebb elviselni, ha a csuklódon hordhatod a tavalyi nyár emlékeit.