5 termék, ami hobbi kellékekből készíthető

A kreatív alkotás pihentető és hasznos tevékenység. Ha megtaláljuk a nekünk való kreatív technikát, nagyszerű meglepetéseket készíthetünk szeretteinknek. Emellett saját használatra, de akár eladásra is gyárthatunk termékeket. Ha szívesen alkotnál, de még keresed a Te irányzatod, itt a helyed! Mutatunk 5 termék kategóriát, mely hobbi kellékekből készíthető.

Asztaldísz kreatív kellékekből

Nagyon feldobja az ebédlő asztalt, ha a hangulatnak megfelelően dekoráljuk. Szerencsére saját magunk is alkothatunk többféle díszítő terméket.

Gyertyatartó

Hobbi kellékekből számtalan gyertyatartó típus készíthető. Lássunk néhány példát:

- horgolt gyertyatartó

- gyertyatartó csillámmal bevont tobozból

- üvegfestékkel díszített befőttes üveg

Kreatív váza

Egyszerű üveg vázából vagy befőttes üvegből dekoratív vázát készíthetünk. Használhatunk dekupázs technikát, üvegfestéket, de textilanyaggal vagy csipkével is átköthetjük a vázát.

Ragasztott asztaldíszek

Koszorú vagy fa alapra többféle figurából, anyagból és kis díszből álló kompozíciót helyezhetünk. Csak egy ragasztópisztolyra van szükség, és az alkalomhoz illő hobbi kellékekre.

Hobbi kellékekből csodaszép táskák

Nemcsak a boltok kirakatában láthatsz egyedi táskákat! Magad is elkészítheted vagy megújíthatod azokat, ha értesz a varrógéphez és van egy kis szabadidőd.

Új táska készítése

A patchwork módszerrel például különleges táskák készíthetők. Nem kell más, mint vastagabb pamutvászon vásárlása, egy jó varrógép és néhány kellék varráshoz. Természetesen a meglévő anyagokat is felhasználhatjuk.

Meglévő táska díszítése

Könnyebb feladat egy meglévő terméket feldíszíteni hobbi kellékekkel. Adunk néhány tippet:

- színes gombokkal

- gyöngyökkel

- textil vagy horgolt virágokkal

- kövekkel, strasszokkal

Ékszerek hobbi kellékekből

A legtöbben talán ékszert készítenek kreatív kellékek felhasználásával. Ezek nem feltétlenül alkalmi ékszerek, a legtöbbjük hétköznapi használatra való, bizsu csoda. Soroljunk fel néhány ékszerkészítő technikát!

- gyöngyfűzés

- gyöngyszövés

- szarvacska

- makramé

- műgyanta virágokkal

- fa karkötő cérnával betekerve

- horgolás

- fagolyókból

- drótból hajlítva

A legjobb, ha körülnézel egy hobbi bolt kínálatában! Ott még több inspirációt nyerhetsz!

Horgolt figurák kreatív kellékekből

A horgolás, különösen az amigurumi hobbi kellék használata nagyon divatba jött az elmúlt években. A horgoláshoz szükséges eszközök megvásárlása után csak horgolásmintákat kell keresnünk az interneten. Szerencsére bármilyen megálmodott figurához találunk ilyet. Bagoly, panda, lajhár, vagy bármi más legyen az elképzelés, biztosan lesznek hozzá minták.

Ezek a kedves termékek nagyszerűek gyerekeknek ajándékba, de gyakran még a felnőttek is örömmel fogadják őket. Különösen nagy az értékük, ha saját kézzel készítjük őket.

Antikolt termékek kreatívan

Régi bútoraidból szeretnél új termékeket készíteni? Az antikolás Neked való technika. Kreatív boltban kapható alapozó- fedőfesték és színezőpaszta használatával vintage hatású bútorokat készíthetsz. Rengeteg videó van az interneten a technika helyes alkalmazásáról, így hibázni szinte lehetetlen.

Összegezve

Hobbi kellékekből majdnem bármilyen elképzelés megvalósítható. Könnyedén feldobhatjuk régi tárgyainkat, vagy alkothatunk új termékeket. Elég egy jó ötlet és egy kis kézügyesség, s máris kész a nagyszerű meglepetés vagy használati tárgy.