Szárazságtűrő növények erkélyre

Kevesen hiszik, de vannak olyan növények, amelyek akár a nyári hőséget is jól bírják. Amennyiben déli fekvésű erkélyünk van, mégis színpompára, virágokra és zöldségekre vágyunk, akkor sem érdemes elkeseredni. Léteznek ugyanis olyan fajok, amelyek szárazságtűrőek, így még egy nyaralást is könnyedén átvészelnek. De vajon melyek ezek? Ebből a cikkből minden kiderül!

Szárazságtűrő növények erkélyre

A nyári hőségben sokak számára gondoz okoz a növények ápolása. Sokat vagyunk távol, sokat utazunk, nyaralni megyünk, esetleg a szüleinket látogatjuk meg. Ebben az időben azonban a növények sok mindent átélnek, legyen szó szárazságról, vagy éppen esőről. Nemcsak a kánikula nehezíti meg az életüket, hanem a tűző napfény és a szélsőséges időjárás is. 

Néhány jól összeválogatott fajtával azonban akár a harminc fok feletti időjárásban is élvezhetjük az erkélyünket. Jöhet például a kerti pillangó, amely júliustól szeptemberig virágzik. Jól érzi magát egy kisebb fajtájú dézsában, vagy akár balkonládában egyaránt. Nagyon szereti a tűző napot, a gyenge talajt és a szárazságot, így alig igényel valamiféle gondozást. 

Az Afrikából származó rózsás meténg egy 20-25 cm-es virág, amelyből a fehértől egészen a sötétliláig találhatunk színeket. Jól bírja a lazább talajt, a meleg és forró helyeket, amelyek eldugott részen találhatóak. Egyedül a túlöntözéssel kell vigyázni, más gond nincs vele. Remek megoldás abban az esetben, ha sokat vagyunk távol az otthonunktól.

Ki ne ismerné a levendulát? A lila virágnak rendkívül nyugtató és kellemes illata van. Ültetni azonban csak abban az esetben szabad, ha nem zavarnak bennünket a méhek. A levendulát ugyanis rendkívüli módon kedvelik, sokat dolgoznak a növény környékén. Ennél a fajtánál egyedül arra kell ügyelni, hogy jó vízelvezetésű talajba tegyük, nem szereti ugyanis a sok vizet, amely megáll egy pontban. Fontos továbbá, hogy jó sok napfény érje, hiszen ebből táplálkozik. 

Gardena kézi kerti szerszámok

A kinti munkához azonban eszközökre is szükség van. A Gardena kézi kerti szerszámok remek szolgálatot nyújthatnak a tevékenységhez, legyen szó ültetésről, szaporításról, vagy éppen gazolásról. A fent említett növények bármelyikét elültethetjük a segítségükkel, gondozhatjuk őket és ápolhatjuk a talajukat. Nem is kell ennél több egy erkélyes kertészkedéshez!

Összegezve

Van pár olyan növény, amely a nyaralásokból fakadó távollétünket is jól tűrik. A szárazságtűrő virágok között ott van az Afrikából származó rózsás meténg, a kerti pillangó, illetve a méhek által is kedvelt levendula. Ezek gondozásához, azonban szükség lehet Gardena kézi kerti szerszámokra is, amelyek megkönnyítik a kinti munkát.