A lakás szíve-lelke, avagy a konyha

A konyha minden lakás legfontosabb helyisége. Itt történik minden. Ha a család egy hosszú nap után összegyűl, azt a konyhában teszi. Ha vacsoráztok, ebédeltek, étkezés közben beszélitek meg a mindennapjaitokat, a problémákat, azt mind-mind a konyhában teszitek.

Elkerülhetetlen, hogy naponta minimum egyszer ne menj be a konyhába. Az életmentő, napindító kávét sem a fürdőszobában készíted el.

Ha vendégek jönnek, lehet, hogy a nappaliban fogadod őket, de amíg te kávét főzöl nekik, vagy előkészítesz valamilyen nassolnivalót, biztosan lesz valaki, aki veled tart segíteni, vagy csak beszélgetni. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a konyha minden szempontból tökéletesen legyen berendezve és felszerelve. Legyen szép és legyen kényelmes. Na meg persze praktikus.

Konyha, a lakás központja

Ha éppen most tervezed a konyhádat, rengeteg dolgot kell számításba venned. Nem fogja megkönnyíteni a dolgodat az sem, hogy milyen stílusban rendezd be, milyen eszközökkel szereld fel. Fontos szem előtt tartani azt is, hogy a konyha ne csak szép legyen, de a bútorok és a felszerelések is jó minőségűek és időtállóak legyenek. Hogyha csak szép, de silány minőség, az csak kidobott pénzt jelent, ugyanis pár év múlva nézhetsz új bútorok és berendezések után.

Számos belsőépítész és designer munkái közül válogathatsz. Nem kell attól félned, hogy nem találod meg a számodra megfelelő berendezést. Ha szeretnéd, már előre megtervezett és legyártott elemes konyhabútorokkal is berendezheted a konyhát, de akár saját elképzelés és egyéni méretek alapján is megrendelheted a neked tökéletes bútort. Színben, stílusban és anyagban szintén hatalmas termékpalettából választhatsz.

Lehet akár vintage stílusú vagy modern, klasszikus, elegáns a konyha. Ha a bútor, az étkezőasztal, székek, a falak és a padló stílusa és színei illenek egymáshoz, biztosan minden vendéged szájtátva fog majd gyönyörködni benne. A lényeg, hogy stílusban legyen egységes, és elrendezésében pedig tökéletesen meglegyen a hangsúly. Ha ezekre figyelsz, akkor biztosan nem lősz mellé.

Nem a méret a lényeg

Biztosan te is epekedve nézed az amerikai filmekben azokat a hatalmas, amerikai konyhákat. Csillogó bútorok, modern konyhai gépek, tölgyfa étkezőasztal, tökéletesen piros almával és illatozó virágcsokorral. Aztán elszomorodsz, hogy a te lakásodban a konyha feleakkora sincs. Egy kisebb konyhát is pont olyan praktikusan és elegánsan be lehet rendezni, mint egy pár száz négyzetmétereset.

A lényeg a hely tökéletes kihasználása és a megfelelő bútor és berendezés megtalálása. Amint már említettem, egyedi elképzelés és egyedi méretezés alapján is rendelhetsz berendezést. Tehát semmi akadálya annak, hogy neked modern és divatos konyhád legyen. Ha nem vagy biztos magadban és abban, hogy milyen designt válassz, vagy milyen stílus passzol a lakásba, akkor nyugodtan keress fel egy lakberendező szakembert.