Miből készülnek az egyes baba kellékek?

Játékokra, egyéb eszközökre a babák esetében is szükségünk van. Legyen szó a különböző apróságokról, illetve meglepetésekről, esetleg pelenkázáshoz elengedhetetlen eszközökről. Mindegyik esetében fontos megvizsgálni az anyagukat, hiszen némelyik veszélyes is lehet a lurkók számára. De vajon miből készülnek az egyes baba kellékek? Ebből a cikkből minden kiderül!

Játékbabák

A kis apróságok nagy népszerűséget örvendenek a kislányok körében. Ezeket a legtöbb webáruházban be lehet szerezni, így nem véletlen, hogy sokan ajándékba is visznek egy ilyen játékot. Egy aranyos baba akár egy kellemes tapintású barátnak is tekinthető a számukra. 

Ne feledjük, hogy ezek a kellékek azonban jóval többet is nyújthatnak, mint egy sima játszótárs. A játékbabák esetében azonban fontos megvizsgálni, hogy miből is készülnek. Az alkotó anyag lehet műanyag, rongy, de akár gumi is. A legjobb azonban, ha természetes alapokból készül, így egy textil változat például remek megoldás lehet a babák esetében. 

Pelenkázáshoz szükséges kellékek

A pelenkázáshoz megannyi kellékre van szükség. Legyen szó magáról a pelusról, a pelenkázó asztalról, illetve a lapról, amit alájuk helyezünk. A komód esetén szükség lesz egy ilyen kellékre, amely egy puha és párnázott anyagú kiegészítője a szobának. A pelenkázó lapok többféle méretben is készülnek, az anyagukat tekintve pedig többségében könnyen tisztíthatóak. A kedves figurás minták, a puha és vastag borítás, illetve az ék alakú kialakítás mind segítségünkre lesz a peluscsere során. 

Textil pelenka

A tiszta pamutból készült termék nemcsak pelusnak kiváló. Ezek nagy nedvszívóképességű darabok, amelyek hosszú időn keresztül használhatóak bármilyen felületen. A vastag és finom anyagból gyártott változatokat osztott és nagykockás mintázatú kivitelben is vásárolhatunk. Előnyük, hogy magas hőgokon is moshatjuk őket, így biztosak lehetünk benne, hogy minden baktériumot sikerült eltávolítanunk a szövetek közül. 

Cumi

Sokan ódzkodnak a cumitól, ám egy idő után mindenki rájön, hogy milyen megváltó is tud lenni ez az aprócska eszköz. Amikor a lurkó már semmi hatására nem képes megnyugodni, akkor jól jöhet egy cumi, ám ennek esetében fontos, hogy minőségi darab legyen. A legtöbb változat szilikonból készül, amelynek előnye, hogy kevésbé allergén, időtálló, ráadásul higiénikusabb is. Könnyen tisztán tarthatóak és nem utolsó sorban képes ellenállni a fogzási időszaknak is. 

Létezik továbbá latexből gyártott verzió is, amely természetes hatású, puha, így a fogak számára is előnyösebb. Hamar felmelegszik, ráadásul az újszülöttek könnyebben elfogadják. 

A gyerkőcök számára szükséges kellékek esetében rendkívül fontos, hogy a termékek magas minőségűek legyenek. Lehet szó cumiról, textil pelusról, esetleg cseréhez szolgáló lapról egyaránt. A pelenkázó lapok többféle méretben készülnek, nagy előnyök ráadásul, hogy könnyen tisztíthatóak. Kell ennél több?