Az 7 legjobb készségfejlesztő gyermekek számára

Gyermeked számára minden egyes perc a tanulásról szól! A felnőttek utánzása, az új dolgok kipróbálása, a rutinhoz szoktatás mind-mind tanulási lehetőség. A leghatékonyabb tanulási forma azonban a játék!

Itt élvezetesen és kockázatmentesen tanulhatja meg gyermeked, hogyan működik a világ. Ráadásul egyes játékokkal nagy előrelépést tehet a készségfejlődés irányába! Kiválasztottuk a 7 legeslegjobb készségfejlesztő játékot, melyek között modern és klasszikus darabok is vannak. Olvasd el cikkünket, ha a legjobb készségfejlesztő ötleteket keresed!

Mesekockák

Ez a játék hasonló elven alapul, mint a kirakó. A gyermek logikai készségét és látásmódját fejleszti, hogy össze kell illeszteni a mesekocka darabjait. Kisebbeknek a mesekocka jobb választás, hiszen nagyobb kockákból áll. Ráadásul általában 6 különféle képet rakhatunk ki a segítségükkel. Ez a készségfejlesztő játék több témában is elérhető. Kedvelt változatok:

- Peppa malac

- Bogyó és Babóca

- Pitypang és Lili

- Kisvakond

- háziállatok

Memória játék

Örök klasszikus a memória játék gyermekek számára. Egyszerűbb változatait már a legkisebbek is használhatják. Elősegíti a figyelem, az összpontosítás és az emlékezet fejlesztését. Bár az elektronikus eszközök segítségével is játszhatunk memóriajátékot, gyermekek számára előnyösebb a hagyományos, kézzelfogható verzió.

Készségfejlesztő intelligens asztalka

Íme egy komplex készségfejlesztő játék a kicsiknek! Ezek a játékok általában már fél éves kortól használhatók. Rengeteg ingert nyújtanak a gyermeknek, aki a következőket sajátíthatja el:

- színek

- formák

- betűk

- számok

Ráadásul ez a játék több, mint 100 hangot képes kiadni. Létezik kétnyelvű, magyar-angol változata is.

5 and 1-ben készségfejlesztő gyerekeknek

Aki a fából készült játékokat részesíti előnyben, bátran választhatja ezt a készségfejlesztőt egy tipegő gyereknek. A színes fa golyók és figurák egy kockán helyezkednek el. Játék közben a kézügyesség, a számérzékelés és a finommotorika fejlődik. A játék a következő lehetőségeket rejti magában:

- golyóvezető

- labirintus pálya

- számláló karikák

- számozott táblás oldal

- rajztábla

Ugrás a folyóba!

Ügyességi készségfejlesztő játék az Ugrás a folyóba! A földre helyezhető táblán a gyerekeknek különféle feladatokat kell megoldaniuk. Közben megtanulják felismerni a számokat és az alakzatokat. A játék a gondolkodást, az ügyességet és a problémamegoldó készséget is erősíti.

Hinta, mint készségfejlesztő

Belegondoltál már, egy hinta milyen készségeket fejleszt? Jó hatással van a gyermek mozgáskoordinációjára és fejleszti egyensúlyérzékét. Ráadásul minden korosztály számára biztonságos játék lehet, hogy hinták többféle méretben és kialakítással kaphatók.

Zenélő készségfejlesztő játékok

Bár a család számára idegesítők, a zenei készségfejlesztők sem maradhatnak ki a csemeték életéből. Legyen ez egy játék hangszer, zenélő asztalka, vagy más zenélő játék, nagy élményt ad majd gyermekünknek. Ráadásul fejleszti hallását és ritmusérzékét.

A gyermeket minden játék tanítja és fejleszti. Vannak azonban kimondottan készségfejlesztő játékok, melyek nagyot lendíthetnek a kicsik fejlődésén. A fenti lista játékai nemcsak lefoglalják gyermekünket, de fejlődését is segítik.