Mit tanulhatunk meg egy mixer képzésen?

Vonzó lehetőség a mixertanfolyam azok számára, akik új szakmát keresnek. A bármixer szakma izgalmas és kreatív foglalkozás, mellyel hazánkban és külföldön is könnyű elhelyezkedni.

A siker érdekében fontos, hogy minőségi képzést végezzünk, mely gyakorlati tudást ad. A mixer tanfolyamra jelentkezés előtt olvasd el cikkünket! Itt megtudhatod, mit tanulhatsz meg egy kiváló mixer képzésen. Így könnyebb lesz kiválasztanod a legjobb tanfolyamot.

Mit tanulhatunk egy alap mixer képzésen?

A mixer munkájához elengedhetetlen tudást az alapfokú képzésen sajátíthatjuk el. Lássuk, mit jelent ez konkrétan!

Elméleti tudás

Az elméleti rész az italok és kellékek világába kalauzol. A következő részekből áll a tananyag:

- különféle italok felismerése

- italgyártási folyamatok

- a bárpult részei

- a mixer eszköztára

- egy bár vezetésének menete

Gyakorlati ismeretek

Mivel a mixer szakmában a legfontosabb a gyakorlat, egy jó képzésen ez kap igazán hangsúlyt. Az alábbiakat kell, hogy megtanuld:

- 40 koktél elkészítése

- italok díszítése

- saját koktélötletek megvalósítása

- kommunikáció a vendégekkel

Ezt a rengeteg tudást akár 3 hét alatt is elvégezheted, heti két napon 4x45 perc ráfordítással! Ráadásul a legjobb képző iskolák jóvoltából egy igazi bárban sajátítod el a gyakorlati részt, s bárszimulációban is kipróbálhatod magad!

Haladó bármixer képzés tananyaga

Ha már megvannak az alapok, érdemes további mixertanfolyamra jelentkezni! A haladó mixer kurzussal akár 5 hét alatt heti 3 órában elsajátíthatod az alábbiakat: 

- stílusos eszközhasználat

- továbbfejlesztett italkeverési technikák

- szirup és koktéladalék készítése

- haladó fűszerhasználat

- fuzionálás

- a molekuláris koktélok

- a szervírozás titkai

- kézműves és habzó borok

- polinéz kultúra és régi koktélok

Mit tanulhatunk a speciális mixer képzéseken?

Rendelkezel alapfokú vagy haladó bármixer oklevéllel? Szeretnéd mélyíteni tudásodat ebben a szakmában? Vannak olyan továbbképzések, melyeket Neked találtak ki.

Hajós bartender tanfolyam

Ha kíváncsi vagy, milyen bartender élet egy igazi luxushajón, akkor próbáld ki ezt a képzést! Itt megtanulhatod, mi kell ahhoz, hogy luxushajón dolgozz bártenderként.

Bols Advanced Bartending Kurzus

Ez egy másik olyan képzés, mely nemzetközi álláskeresésre készít. Itt még a nyelvtudásodat is csiszolhatod.

American Bartending

Az igazán profi mixerek látványosan keverik az italokat. Szeretnéd megtanulni, hogyan kell egyszerre több koktélt készíteni? Mindezt a lehető legmenőbb mozdulatokkal tennéd? Az American bartending kurzuson még a  Free Pouring technikát is megtanítják Neked.

Flair képzés

Zsonglőr és bármixer egyben? A Flair képzés után ügyességeddel is elkápráztathatod vendégeidet. Alap és haladó szinten is indul a képzés.

Díszítő tanfolyam

Amennyiben a koktélok esztétikáján kell dolgoznod, a díszítő tanfolyam való Neked. Itt a különféle dekorációs eljárásokról lesz szó.

Molekuláris mixológia tanfolyam

A zselésítő anyagok, a gyümölcs faragás, a különféle oldatok kerülnek szóba ezen a képzésen. Megtudhatod, hogy készülnek a molekuláris koktélok.

A mixer képzés nem kizárólag az italok keveréséről szól. Egy kiváló mixertanfolyam komplex tudást ad. Bevezet az italkészítés alapjaiba, az apró részletekbe, de a vendégekkel való kommunikáció sikerének titkába is. Így rengeteget tanulhatsz a mixer szakmáról. Ha felívelő karriert szeretnél, válassz a szintednek megfelelő, minőségi kurzust!