Tipegő hálózsák az örökmozgó gyerkőc ismérve

A babavárás, majd az első néhány hét izgalmas, csodálatos pillanatokkal és aggódással teli időszaka gyorsan telik. Növekszik a baba, elkerülhetetlenül forgolódni, kúszni-mászni kezd, és egyszer csak útnak indul felfedezni a nagyvilágot. Az örökmozgó gyerkőc számára pedig szinte nélkülözhetetlen a tipegő hálózsák.

Hogyan tud tipegni a zsák?

A hagyományos hálózsák egy továbbgondolt változata a tipegő hálózsák. A neve beszédes, alapvetően egy olyan hálózsák ez, amelynek lábszárai vannak, és könnyen lehet lépkedni, avagy gyerkőc módjára tipegni benne.

Népszerű termék, hiszen viselése során csökken az esély az éjszakai megfázásra, emellett szabadon mozoghat keze-lába. A reggeli ébredések során is kényelmesen, komfortosan érezheti benne magát gyerkőcünk. A legfontosabb mégis, hogy azok a babák, kisgyerekek, akik éjjel sokat forgolódnak, lerúgják magukról a takarót, legyenek mindig melegben. A tipegő hálózsák megelőzi a hagyományos hálózsák okozta kényelmetlen összecsavarodást, amely miatt könnyen felébredhet a gyerek. Mind egészségügyi, mind kényelmi szempontból ajánlott megfontolni a tipegő hálózsák kipróbálását, garantáltan élvezni fogja a gyermekünk.

Éjjel-nappal tipegő hálózsák

Érdemes a szülők kiegyensúlyozott alvása végett is a tipegő hálózsákot választani. Amellett, hogy könnyű mozgást biztosít a gyereknek az éjszaka folyamán, és nem kell tartani a kitakarózástól, a szülőknek se kell aggódniuk a megfázás miatt, se állandóan felkelni éjszaka ellenőrizni őt és betakargatni.

A kúszó-mászó vagy az első lépéseit gyakorló kisgyermek ruhatárából nem hiányozhat, bizonyítottan vigyáz rá éjjel-nappal, az esti játék során, az éjszakai alvás alatt, még ha örökmozgó is éppúgy, ahogy a reggeli mese melletti kakaó elfogyasztása közben.

Arra azonban mindenképp figyelni kell, hogy a tipegő hálózsák alatt az évszaknak, a szoba hőmérsékletének megfelelően legyen felöltöztetve gyermekünk. Mindig legyen meg a jó komfortérzete.

Széles a választék, nehéz a döntés?

Amikor az izgatott babavárás idején elveszünk egy bababoltban a hatalmas polcsorok között, igyekszünk a legkevesebb felesleges dolgot, ellenben a legtöbb szükséges babakelléket beszerezni. A babatextíliák között még nehezebb a döntés, rendkívül széles a választék, és legtöbbször minden olyan pihe-puha, kedves és vidám, egyszerűen gyönyörűek a termékek.

Ilyenkor igyekezzünk racionálisan gondolkodni, és például a babatipegő hálózsákot jól megfontolni. A termékek között találunk ujjas és ujjatlan változatot, bélelt vagy vékonyabb anyagból készültet, de akár kamáslival ellátottat is. Mindig ügyeljünk a gyermek igényeire, ellenőrizzük viselésekor a hőmérsékletét, és az aláöltözetet ennek megfelelően válasszuk ki.

Lehetnek könnyebbek az éjszakák, nyugodtabb az alvás, csak ismerkedjünk meg a tipegő hálózsákkal!