Orosz figyelmeztetés az amerikai hadihajóknak

Oroszország kedden figyelmeztette a Fekete-tengerre vezényelt amerikai hadihajókat, hogy saját érdekükben tartsák magukat távol a Krím-félszigettől – jelentette a Magyar Békekör a Reuters és a TASZSZ híre alapján.

Szergej Rjabkov külügyminiszter-helyettes figyelmeztetése annak a két rombolónak szól, amelyet az amerikai hadvezetés irányított a helyszínre, hogy jelezze, az Egyesült Államok Ukrajna mellett áll arra irányuló katonai céljában, hogy visszahódítsa a Krímet.

„Az amerikai hajóknak semmi keresni valójuk az orosz partok közelében. Figyelmeztetjük az Egyesült Államokat, hogy jobban teszi, ha távol tartja őket a Krímtől és Fekete-tengeri partjainktól” – jelentette ki Rjabkov.

Az orosz külügyminiszter-helyettes azt is tudatta, hogy az ukrajnai helyzet elmérgesedése esetén Oroszország mindent megtesz állampolgárai biztonságának és testi épségének védelmében. A konfliktus esetleges eszkalálódásának következményeiért Rjabkov Kijevre és nyugati gazdáira hárította a felelősséget – tudatta a TASZSZ.

Forrás: Magyar Békekör