6 elengedhetetlen eszköz egy kávéház számára

A kávézást egyes országokban egy kultikus légkör öleli át, aminek köszönhetően inkább egyfajta napi rítus, szellemi felfrissülést jelenthet.

Szerencsére ma már Magyarországon is egyre népszerűbb a rendszeres kávézás a külön erre a célra kialakított vendéglátóhelyeken. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttünk 6 elengedhetetlen eszközt a kávéházak számára, amik nélkül ma már elképzelhetetlen a vendégek kiszolgálása.

Milyen gépek szükségesek egy kávézóba?

Sokan nem is gondolnák, de a kávézókban nem csak kávégépekre és csészékre van szükség. Például hűtőszekrényeket és fagyasztókat kell használni, amelyek segítenek a termékek frissességének megtartásában. Mosogatók, mosogatógépek, gáz- és elektromos tűzhelyek, sütők, ezek könnyedén szükségesek lehetnek a mindennapokban. Ezenkívül a konyhában bútorok kellenek az eszközök tárolására és akkor még szót sem ejtettünk a vendéglátó térről és az ott helyet kapó bútorokról.

Alapvetően a kávéházak esetében az alábbi eszközök szinte biztosan megtalálhatók:

- hűtőgép

- kávéfőző gép

- bárgép (kombinált)

- jéggép, jégdaráló

- mosogató berendezések

- tálaló eszközök
 

1, Ipari hűtőgép

A hűtőgépek segítségével számos hozzávalót frissen tarthatunk. Ezek közül természetesen kávéházak esetében a tej az egyik legfontosabb alapanyag, amire romlandó mivolta miatt még több figyelmet kell szentelni. Az ipari hűtőgépek segítségével a romlandó anyagokat jól rendszerezve tárolhatjuk,

2, Kávéfőző

Egyetlen kávéház sem működhet egy minőségi kávéfőző gép nélkül. Ezek segítségével szinte minden kávé típust elkészíthetünk, legyen szó eszpresszóról, cappuccinoról, vagy más különleges kávékról.

A kávéfőző gépek esetében gyakran találkozhatunk olyan berendezésekkel, ahol a főzőgép és a daráló gép egy és ugyanazon gép része. Ezzel nem csak helyet, hanem időt és persze költséget is megtakaríthatunk. Emellett pedig a kávé is sokkal zamatosabb lesz.

3, Bárgépek

Amennyiben nem csak a klasszikus kávéfajtákat szeretnénk szervírozni, hanem különlegesebb fajta italokat is szeretnénk szerepeltetni a menünk, akkor egy, vagy több bárgép beszerzése is szükséges lehet. A kombinált bárgépek e téren kifejezetten hasznosak lehetnek, hiszen különböző funkciókat egyben kapunk meg.

4, Jéggépek, jégdarálók

A jeges kávék íz világát az ipari jéggép és jégdarálók segítségével érhetjük el. A jéggépek segítenek a megfelelő mennyiségű és ami fontos minőségi jég elkészítésében, míg a jégdarálók az esetleges feldolgozásban nyújthatnak hathatós segítséget.

5, Tálaló eszközök

A kávékülönlegességek akkor nyújthatják a legjobb élményt, ha ízléses és minőségi tálaló eszközök segítségével szervírozzuk őket vendégeink számára. A legjobb ha a csészék, pohara és tányérok is egy adott stílusból kerülnek ki, ezzel erősíthetjük a kávéház egységes képét és a tökéletes kávé hangulatát.

6, Konyhai mosogató eszközök

A kávéházakban az éttermekhez hasonlóan igen magas higiéniai követelményeknek kell megfelelni. Ehhez a különböző mosogató medencék, illetve mosogatógépek nyújthatnak hathatós segítséget. Az ipari konyhai eszköz áruházakban találhatunk kifejezetten pohár- és tányérmosogatókkal is találkozhatunk, melyek a vendégek kiszolgálására szolgáló eszközök tisztítását segíti.

A kávéházak esetében tehát a fenti eszközök szinte nélkülözhetetlenek, amennyiben minőségi élményt szeretnénk nyújtani vendégeink számára.