Hogyan rendezd be álmaid hálószobáját?

Egy kényelmes és otthonos álom hálószoba berendezése nem nagy összeg, ha tudjuk, hogy mit is szeretnénk pontosan és utána nézünk, hol lehet hozzá beszerezni a megfelelő kiegészítőket. Az alábbi cikkben összegyűjtöttünk pár ötletet, amelynek segítségével egy igazán egyedi és stílusos hálószoba tulajdonosává válhatsz!

Az ágy kiválasztása és elhelyezkedése

Az ágy esetében fontos, hogy hagyjunk legalább 50 cm-et minden egyes oldalon, hogy azt könnyedén körbe lehessen járni. A jó megközelíthetőség ugyanis rendkívül fontos, amikor nyugovóra térünk. A matrac és az ágykeret együtt nagyjából 45-50 cm magas lesz, bár sokan döntenek az amerikai stílus mellett, ahol ez a nagyság akár 20 cm-rel is feljebb lehet. A vastagságot általában a matrac típusa határozza meg, amelyet érdemes figyelembe venni a keret megvásárlása során.

Erre jöhetnek az egyedi, vintage vagy modern paplanhuzatok 200x220-as méretben, amelyek megadják a szoba alaphangulatát. Egy színes mintás változat sokat segíthet bármely unalmas és szürkének titulált helyiségen. 

Tárolási lehetőségek kialakítása

Ne feledkezzünk meg továbbá a megfelelő tárolási egységek megválasztásáról sem. Fontos ugyanis, hogy elegendő helyünk legyen a különböző apróságok, illetve nagyobb dolgok elrejtésére. Szóba jöhetnek a dobozok, a kosarak, az ágyneműtartós ágyak, de még a különböző polcos szekrények és komódok is egyaránt. Az ágy tekintetében a legjobb, ha két-három fiókos ágyneműtartós változatot vásárlunk, hiszen így még egy kis méretű hálóban is lesz helyünk eltenni a plédeket, a párnákat és a nem használt szőnyegeket. 

Apróságok, amik otthonosabbá teszik a hálószobát

Amennyiben valóban álom hálószobát szeretnénk berendezni, válasszunk egy fából készült padot az ágy végébe. Ez lehet tárolórekeszes verzió, így ismét nyerünk egy kis helyet a párnák, a függönyök, illetve az ágyneműk tárolására. Jó hasznát vehetjük egy szövettel bevont padnak, de jöhetnek íves lábú darabok, vagy éppen vintage stílusú antikolt ülőkék is. 

Jól jöhet egy keretes tükör is, hiszen a reggeli készülődések alkalmával nem kell kirohangálni a fürdőszobába vagy az előszobába. Ennek fő funkciója azonban az, hogy visszatükrözi a hálóba bejutott fényt, így sokkal világosabbá téve a helyiséget. Ezzel jóval nagyobb tér benyomását kelthetjük, amely kis háló esetén nagyon praktikus megoldás lehet. 

Összegezve 

Egy álom hálószobát összehozni nem bonyolult folyamat. Az interneten böngészve valószínűleg számos helyen inspirálódtunk már, ami az ágy elhelyezkedését, a textíliák kiválasztását, illetve az apróságok beszerzését illeti. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár lehetséges megoldást, amellyel igazán otthonos és egyedi helyiséget alakíthatunk ki a lakásban.