Szupersztár Sportolók, akik Ismeretlenül Mozognak Európában

Az európai sportot szinte teljes mértékben a futball, a tenisz, valamint a kézilabda irányítja. A sportolók szinte bárhol felismerhetőek, akiknek szinte minden mozdulatát követi a sajtó. Nincs ez másképp az amerikai sportokban sem, azonban az ottani játékosok, de néha a csapatok is elvesznek az európai hétköznapokban.

A legnépszerűbb amerikai sportok mindegyike követhető Európából is, viszont a hírek a legtöbb esetben csak azokat a érdeklődőket találják meg, akik valóban követik az eseményeket. A ligák legnagyobb játékosai, mint például LeBron James, vagy Tom Brady neve mindenképp ismerősen cseng az öreg kontinensen is, viszont egy bő lista is összeállítható azokról a szupersztárokról, akik minden bizonnyal elvesznek Európában.

Íme egy lista az Egyesült Államok néhány legértékesebb játékosáról, akik fejtörést okozhatnak az igazi sportrajongóknak is.

#1. Mike Trout

Ha rangsorolni kellene az amerikai sportokat, akkor a legkisebb európai nézettséget minden bizonnyal a baseball szolgáltatja. Az MLB viszont Amerika legrégebbi és legnagyobb hagyománnyal rendelkező sportja, ami már 1900-as évek legeleje óta szórakoztatja a közönséget a maga 28 előszezon, valamint 162 liga meccsével, amit a World Series követ. Mike Trout pedig az MLB-ben szereplő Los Angeles Angels, valamint a teljes MLB legjobb játékosa, akit már zsinórban két éve rangsorolnak az első helyre. 

Ennek ellenére 2020-ban lemaradt a legértékesebb játékosnak járó díjról, az MVP-ről, de 2021-ben minden bizonnyal ő lesz a befutó. Mike Trout ezen felül a liga egyik legmeghatározóbb játékosa is 2009-óta, amikor is 25-ként draftolta a LA Angels. Az ezt követő 12 MLB szezonban folyamatosan javuló statisztikát mutatott.

#2. Leon Draisaitl

Az NHL a már sokkal inkább közvetített és követett sportok közé tartozik világszerte is, viszont mivel a csapatok nagy játékos számmal rendelkeznek, így európaiként nem egyszerű fejben tartani, hogy melyik csapatban kik a legjobb játékosok, vagy éppen kik a legértékesebb játékosok a ligában. 

Leon Draisaitl mindössze 25 éves, de már elnyerte az NHL MVP díjat. A karrierjét a 2014-es NHL draft után kezdte el, ahol is harmadikként választotta ki a kanadai Edmonton Oilers. Draisaitl teljesítményét tovább növeli, hogy az Edmonton nem feltétlenül a legjobb csapatok közé tartozik, valamint 2014-óta mindössze egyszer jutott be a Playoffba. Draisaitl ettől függetlenül már fiatalon a csapat vezére és az idei szezonban az NHL új lebonyolítási rendszerének köszönhetően magabiztosan halad a rájátszás felé.

#3 Patrick Mahomes

Mahomes neve már sokkal ismerősebben csenghet többek számára is, hiszen az előző 2 NFL szezon MVP játékosa és a tavalyelőtti, 54-ik Super Bowl győztese. A fiatal irányító mindössze négy szezont töltött el eddig az NFL-ben, viszont ez idő alatt kétszer is bejutott a Super Bowl-ba. A tavalyi címvédés nem sikerült az általa irányított Kansas csapatának, viszont Mahomes személyében a liga egyik legmeghatározóbb irányítójára építkezhet továbbra is a Kansas, mivel Mahomes is mindössze 25 éves, biztosítva ezzel a következő hosszú évek támadójátékát.

Az NFL, az NHL és az MLB mellett az NBA is mindenképp rejteget néhány szupersztárt, akik fiatal koruk ellenére a hihetetlen átlagokat termelnek. Ezek a fiatal játékosok már most a legnagyobb sztárok közé tartoznak az Egyesült Államokban, viszont az európai berobbanásra még várniuk kell. Éppúgy a különböző fogadási oldalaknak is, ahol az egyéni statisztikákra kiválóan építhető online fogadások is köthetőek.