Módszerek, amik a hajhullás okát kezelik

A bőrgyógyászokhoz és a trichológusokhoz naponta érkeznek a hajuk elvékonyodása miatt aggódó páciensek. Őket szinte kivétel nélkül a hajhullás oka és kezelési módszerei érdeklik. Ha Ön vagy egy közeli ismerőse is megtapasztalta ennek a kellemetlen jelenségnek a nyomait, jó esély van arra, hogy továbbolvasva hasznos információkra bukkanhat!

Mikor kell a hajhullást valós problémának tekinteni?

A hajvesztést átlagosnak tekintik, és nincs szükség a hajhullás okait kutatni, ha az napi 50–150 szál között mozog. Ez az intervallum összefüggésben van a szervezet egyéni jellemzőivel. A napi elhullatott mennyiség a hajszíntől is függ. A szőkéknek általában vékonyak a hajszálaik, és több hull ki, mint például a vöröseknek. A szőkéknek azonban több hajszál van a fejükön, mint a vörös hajúaknak. Emellett minden szálnak megvan a maga életciklusa, ami átlagosan 3 év. Ennek befejezése után az újak veszik át a kihullottak helyét. 

Akkor mégis milyen jelek lehetnek riasztóak?

A hajhullás oka után először is akkor kell kutatni, ha az túllépi a fentebb említett mennyiséget. Ha az elvesztett hajszál végén nincs fehér gömböcske, azaz hagyma, hanem sötét és száraz, szintén nem árt egy alaposabb kivizsgáláson részt venni. A hajhullás okát akkor is érdemes tisztázni, ha fokozott hajvesztés nem következik be, de a haj növekedése lelassult, illetve megnőtt a haj törékenysége.

Azt mondják, hogy a haj nem képes semmilyen hatásra sem gyorsabban nőni, bármennyire is próbálkozunk. De miért ne próbálhatnánk ki olyan bizonyított módszereket, amelyek célja már régóta köztudottan az, hogy a hajnövesztés gyorsabban menjen. Hiszen mit veszíthetünk? Lássuk tehát, hogy mire esküsznek a kérdés szakértői!

Megfelelő táplálkozás

Az étrend változatossága és az elegendő vízfogyasztás csodákra képes. Ha valaki kíváncsi rá, hogy mely termékek a leghasznosabbak ahhoz, hogy a hajnövesztés gyorsan és látványosan menjen végbe, akkor jó, ha tudja, hogy vannak olyan vitaminok és étrend-kiegészítők, amelyek elősegítik a haj növekedését. Azonban ezek használata előtt nem árt konzultálni egy trichológussal. 

Házi maszkok és gyógynövényes főzetek

A szalonkezelések nyilvánvalóan jók. Azonban a VARGA hajhullás elleni és hajerősítő cseppekkel otthon is látványos eredményeket lehet elérni, így a hajnövesztés gyorsan megszűnik probléma lenni. Azonban kerülni kell azokat a készítményeket, amelyek ismeretlen összetevőket alkalmaznak. A hagymán, paprikán és ricinusolajon alapuló szerek javítják a fejbőr vérellátását, de ezeket tanácsos csak a trichológus által előírt komplex kezelésben, egy pontos diagnózis után felhasználni.