Kötelező igazolványcsere!

Mindig akad valami elintéznivaló, ráadásul nem szabad lemaradni róla. Számos szakma létezik, aminek általános jellemzője, hogy mindig képben kell lenni a legfrissebb információkkal, de kiemelten igaz ez a pénzügyi szakmákra. Aki nem akar lemaradni, folyamatosan követnie kell a híreket és újdonságokat, nagy szerencse, hogy erre manapság már számtalan lehetőség kínálkozik.

Hogyan lehet itt képben maradni?

Azok a felnőttképzési intézetek, ahol a pénzügyi területek kiemelt szerepben vannak, figyelmet szoktak arra is fordítani, hogy a képzéseken, továbbképzéseken túl információkkal is segítsék a szakmabelieket. Egy ilyet ajánlok most, a Perfekt Zrt.-t, amely évtizedek óta a felnőttképzési piac meghatározó szereplője. 

Országos képzési hálózattal rendelkezik, aktuális hírekkel és szakmai bloggal támogatja a lehető legszélesebb réteget. Érdemes Önnek is követnie őket! Náluk egyszerre végezheti el a mérlegképes könyvelők, adótanácsadók, okleveles adószakértők és adószakértők a jogszabály által előírt kreditpontos továbbképzéseit, követheti a legfontosabb és legfrissebb tudnivalókat. A szakmai klubok keretében az újdonságok, törvényi és jogszabályi változások a leghitelesebb szakértőktől sajátíthatóak el.

Kiket érint az igazolványcsere?

Az adószakértők, okleveles adószakértők és adótanácsadók érintettek abban, hogy a 2017-es esztendő végéig kiadott, “visszavonásig érvényes” bejegyzéssel ellátott igazolványok érvényüket vesztik, s emiatt kötelező azokat kicserélni. A 263/2018. Kormányrendelet alapján szükséges a cserét elintézni. 

Ahhoz, hogy az új igazolvány elkészülhessen, szükséges a vonatkozó adatlap, természetesen kitöltve, benne az “igazolványcseré”-t jelölve, továbbá egy friss, de maximum 6 hónapja készült igazolványkép, valamint - értelemszerűen - a lejárt, már érvényét vesztett igazolvány.

Postán keresztül, online vagy személyesen is intézhető az igazolvány cseréje. Személyesen a Magyar Államkincstár Megyei Igazgatóságok ügyfélszolgálatain keresztül történhet meg a csere, azonban postán nem ezek címére, hanem a Pénzügyminisztérium megfelelő osztályára szükséges címezni. Az elektronikus út az Ügyfélkapun keresztül csak abban az esetben járható, ha az érvénytelen igazolvány ekkor is visszajuttatásra kerül személyesen vagy postán keresztül. 

Az új, az adótanácsadók, adószakértők, valamint okleveles adószakértők számára kiállított hatósági igazolvány előre láthatóan 10 éven keresztül érvényes marad, a kiállításának napjától számolva. Így hosszú időre letudhatják a szakemberek az igazolványokkal kapcsolatos ügyintézést.