Miért érdemes SMTP szervert bérelni?

A marketing világa folyamatosan változik. Hónapról hónapra új platformok érhetők el, amit te magad is tapasztalhatsz: a Facebook után megjelent az Instagram, mostanában pedig már egyre inkább kezd berobbanni a TikTok. Újabb és újabb közösségi oldalak nőnek ki a földből, ahol megszólíthatják a cégek a potenciális vásárlókat.

Van azonban egy olyan eszköz, ami már jó ideje hatékony módja az ügyfelek toborzásának, ez pedig a hírlevelezés. Bármilyen ősrégi is e módszer, még mindig működőképes. A megnyitási arány persze már korántsem olyan magas, mint a hőskorban, de így sem elhanyagolható ez a forgalmi forrás. Ahhoz, hogy rendszeresen tudj kiküldeni hírleveleket, néhány technikai feltételnek meg kell felelned.

A dedikált IP cím fontossága

Ha van egy meglévő hírlevél-adatbázisod, amit nehéz, kitartó munkával gyűjtöttél össze, figyelembe véve a GDPR minden követelményét, akkor minden bizonnyal szeretnéd is elérni ezeket az embereket. Valószínűleg hetente legalább egy alkalommal küldenél nekik egy hírlevelet az újdonságokról, akciókról.

Ahhoz, hogy ezt meg tudd tenni, érdemes dedikált SMTP szervert bérelned. Hogy miért? Ha nagy számban szeretnél hírlevelet kiküldeni, akkor szükséged lesz dedikált IP címre vagy akár címekre. Az AB Plusz csapata rendszeresen karbantartja az IP címeket, így kerülve el azt, hogy felkerüljenek spam listákra.

Fontos, hogy olyan cégtől bérelj SMTP szervert, aki biztosítja számodra, hogy rajtad kívül más nem használja az adott IP címet.

Milyen megoldások léteznek?

A hírlevélküldő szoftvernek nem kell feltétlenül az SMTP szerverről futnia. Akár az is megoldható, hogy hírlevélküldő programod távolról kapcsolódjon a szerverhez, így kiszolgálva minden igényt.

Az AB Plusznál úgy vannak beállítva a több IP címmel rendelkező SMTP szerverek, hogy az e-mailek kiküldéséért felelő rendszer random válassza ki azt az IP címet, melyen keresztül kiküldi az elektronikus leveleket. Ennek a megoldásnak köszönhetően kivédhető, hogy az egyes szolgáltatók által szigorú korlátok közé szorított levelek számát túllépd.

SMTP szerver bérlés menete

Ha megtaláltad azt a szolgáltatót, amelyik szimpatikus és megbízható számodra, akkor ki kell választanod az igényeidnek megfelelő csomagot.

A csomagok a tekintetben jellemzően egységesek, hogy a dedikált szerver mellé korlátlan e-mail küldési lehetőség jár. Jó esetben a hosting környezet magyar, és rendelkezésre áll legalább 1000 Mbit/sec sávszélesség.

Mi a különbség? A fix IP címek száma és természetesen az ár. Minél kevesebb fix IP-t igényelsz, annál olcsóbban megúszhatod a havidíjat. A konstrukciók rendre úgy kerülnek összeállításra, hogy minél nagyobb SMTP szerver csomagot rendelsz, annál kevesebbet kell fizetned egy darab fix IP címért cserébe.