Ellenzék: Varga Judit mondjon le!

Több lap arról számolt be, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter a családi háznak minősített, nyaralóként használt balatoni házát Családi Otthonteremtési Kedvezményből újította fel, ezért a Momentum lemondásra szólítja fel a minisztert.

Donáth Anna ennek kapcsán lemondásra és a támogatás visszafizetésére szólította fel a minisztert: 

“Varga Judit igazságügyi miniszter azzal, ahogy kijátszotta Magyarország törvényeit, bemutatta az Orbán-rendszer lényegét: minden sikkasztás és igazságtalanság le van papírozva. Miközben igazságügyi miniszterként a jogszabályok őrének kéne lennie, Varga Judit azzal van elfoglalva, hogy miként játssza ki saját kormányának törvényeit, hogy jogosult maradjon a nyaralójára felvett CSOK-ra, és szerezzen mellé még egy 200 millió forintos társasházat.

Varga Judit másfél évnyi miniszterség alatt jutott el a teljes erkölcsi csődig. Varga Juditnak le kell mondania! Egy CSOK-kal csaló miniszter nem képviselheti tovább hazánkat az Európai Unióban, és nem vehet részt többet a magyar törvények megalkotásában, amiket pénzért kijátszott.”

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője így reagált az ügyre: 

"Tipikus fideszes: addig jogászkodik, amíg be nem húz egy csomó pénzt, ami amúgy nem járna neki. Ráadásul Varga Judit jogász, igazságügyi miniszter a családtámogatási rendszerből vett ki 10 millió forintot jogtalanul és igazságtalanul - most pedig lebukott.

Miközben lakhatási válság van, 2,5 millió magyar él egészségtelen körülmények között, a 200 milliós ingatlant vásárló Varga miniszter a nyaralójára is felvesz 10 milliócska támogatást. És tényleg azt gondolta, hogy ez belefér?!

Egy normális országban innentől kezdve két lehetősége lenne:

1: lemond, és visszafizeti a 10 millió forintot,

2: lemond, és szembenéz a jogi következményekkel.

De vajon mi fog történni Orbánisztánban? Várjuk a kínos hallgatást, a szánalmas magyarázkodást, a hazugságokat és tereléseket, a teljes következménynélküliséget, sőt, a felmagasztalást (lásd a felcsúti uraság mondását: „Ha támadják a kisvasutat, akkor meg kell hosszabbítani Bicskéig, és ha akkor is támadják, akkor meg Lovasberényig”).

Vagy tudjátok, mit, fideszesek? Lepjetek meg, ha tudtok!"