Ékszerek a munkahelyen

Az ékszerek meghatározó jegyet kölcsönöznek az öltözködésnek, szokták is mondani, hogy “az ékszer öltöztet”. Így van ez a hétköznapokban akár egy átlagos bevásárlásnál vagy a munkahelyen az üzleti tárgyalások és találkozók során is.

Minden élethelyzetben más és más kiegészítőt választunk, de vajon tudjuk, hogy mit illik igazán viselni a munkahelyen?

Mi a protokollja a munkahelyi ékszereknek, mi az, ami túl sok vagy túl kevés, hol húzzuk meg a határvonalat?

Üzleti élet ékszerei

Az egyik legszigorúbb szabályhoz kötött élethelyzetek az üzleti találkozók, tárgyalások. Itt nagyon fontos a megjelenés, ám nem elsődleges cél a figyelemfelkeltés és az exkluzivitás. Gondoljunk csak bele, hogy mutatna egy front office-on dolgozó bankár, nyakában vastag arany láncokkal, ujján pecsétgyűrűkkel? Vajon hiteles lenne számunkra az ő kommunikációja? Tudnánk úgy szerződést kötni, hogy közben figyelmünk egy része a rajta csüngő ékszerek sokaságára irányul? Minden bizonnyal nem...

Ha az üzleti életben dolgozol, első és legfontosabb, amit érdemes szem előtt tartani, az a visszafogottság. A kevesebb több elven az ékszer kiegészíti az aznapi öltözéket, de nem hivalkodó, nem vonja el a figyelmet a tárgyalásról. Egy szolid fehér vagy fekete köves medál, hozzá egy hasonló típusú karkötő kitűnő választás lehet.

Home office

Ha az irodád az otthonod, egy-egy megbeszélésre akkor is érdemes kiöltözni, és elővenni a szeretett ékszereket. Itt is bánj óvatosan a színekkel, de egy szolid fülbevaló nyaklánccal jól fog mutatni a webkamera túloldalán is. Nem beszélve arról, hogy a kollégák látják majd, otthon is csinosan és stílusosan öltözködsz. Ezzel a tiszteletet is megadod feléjük.

Ne vegyél fel túlságosan csillogó vagy hivalkodó ékszert, mert furcsának tűnhet. A kamera mindig kicsit csalóka, mivel nem egészben látszol, ezért a legkisebb ékszer is nagyobbnak fog tűnni a partnereknél.

Tanácsok alkatnak megfelelően

Azok a hölgyek, akiket hosszú nyakkal áldott meg a genetika, nyugodtan választhatnak nagyobb, díszesebb medállal ékesített ékszert és rövidebb láncot. A rövid nyakú hölgyek pedig részesítsék előnyben a hosszabb, de vékonyabb láncokat, és apró kövekkel kirakott vagy egy szolid kővel díszített medálokat. A medál egyébként is újra nagy divat lett, ami jó hír mindenki számára, mert egyetlen láncra fűzve minden nap másik kiegészítőt választhatsz hozzá. A charmok, azaz apró kis ékszerek is nagyon divatosak manapság, és kedvedre variálhatod hangulatodnak, aktuális öltözékednek megfelelően.

Hosszú hajú lányoknak a fülbedugós, kisebb fülbevalók állnak jól, míg rövid hajhoz nyugodtan válassz nagyobb, hangsúlyosabb, lelógós darabokat.

Látogass el az Ékszerkirály webáruház honlapjára, és szemezgess a szebbnél szebb láncok, gyűrűk, fülbevalók és karkötők közül. Biztosan találsz olyat, ami igazán Te vagy!