Még érettségi előtt oltani kellene

Biztosítani kell az oltás lehetőségét a diákoknak és a tanároknak az érettségi vizsgák előtt! - írja keddi közleményében az MSZP.

Kunhalmi Ágnes közleménye:

"A koronavírus-járvány idén is kihívás elé állítja mind az érettségiző diákokat, mind a vizsgák lebonyolításában részt vevő tanárokat. Az MSZP ezért azt javasolja, hogy a kormány biztosítsa a koronavírus elleni oltás lehetőségét az érintett tanulóknak, pedagógusoknak, és az iskolai nem pedagógus munkavállalóknak egyaránt.  

Tagadhatatlan tény, hogy a védőoltás a leghatásosabb eszközünk a vírussal szemben, ezért elengedhetetlennek tartjuk annak – a kormányzati prioritási szempontoktól eltérő – felajánlását a diákoknak és a tanároknak, mivel így lehet megfelelően biztonságos körülményeket teremteni a vizsgákhoz.

Ehhez azonban pontos oltási menetrendre és az oltás körülményeire, helyszíneire, időpontjaira vonatkozó részletes tájékoztatásra van szükség! Az érettségi első napjához képest visszaszámolva biztonságos, minden érintett számára elérhető és garantáltan megvalósítható oltási menetrend szükséges.

Mindezek mellett pedig az érettségire történő jobb felkészülés elősegítésére a járványügyi szabályok és biztonsági előírások maradéktalan betartása mellett szükségesnek tartjuk, hogy a felkészítő pedagógusok és felkészülő diákok kis csoportban, az iskolákban személyesen is találkozni tudjanak, és együtt készülhessenek.

Az MSZP szerint semmi sem lehet fontosabb az emberek életének és egészségének védelménél, ezért úgy gondoljuk, hogy az érettségi vizsgák lebonyolításánál is a biztonság kell, hogy az elsődleges szempont legyen."