Varga így dicsekszik az egészségügyről

Az elmúlt öt hónapban 46 egészségipari beruházást segített a kormány 50 milliárd forint támogatással, ennek eredményeként 65 milliárd forintnyi fejlesztést indítottak az egészségiparba beszállító magyar cégek - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videójában szerdán.

Mint mondta, a Pénzügyminisztérium tavaly, év közepén kapta meg új feladatként a hazai egészségipari gyártás megerősítését, amelynek jelentősége a járvány alatt megnőtt. Az összesített adatok alapján Varga Mihály szerint helyes lépés volt a program elindítása.
    
A kormány olyan termékek előállítását támogatja, amelyek az ország önellátását erősítik, egyben a külpiacra lépés lehetőségét is megteremtik a hazai gyártóknak - mondta.
    
Így többek között gumikesztyűk, maszkok, gyógyszerek, fertőtlenítők, lélegeztetőgépek, orvosi műszerek gyártásában növelik az ország kapacitásait a közlése szerint. Ezek a beruházások munkahelyeket védenek, a gazdaság újraindítását segítik, ezért a programot idén is folytatják Varga Mihály ismertetése szerint.
 

Forrás: MTI