Mire figyeljen oda cipővásárlásnál?

Egy cipő manapság nem csak praktikus szerepet tölt be. Éppen ellenkezőleg: az önkifejezés, az egyediség, a stílus egyik megtestesítője. Egy jó minőségű lábbeli egyszerre kényelmes és divatos. Nézzük, mire kell figyelni cipővásárláskor, és mi alapján döntsünk (vagy ne döntsünk) egy-egy modell, márka mellett!

Tanácsok cipővásárláshoz

Ha cipőt választ, van három alapvető dolog, amire érdemes odafigyelnie. 

Az első és talán legfontosabb a kényelem. Vagyis amikor felpróbálja a cipőt, sehol ne nyomja a lábát, ne érezze szorosnak, legyen egy kis hely a lábfejének a szabad mozgásra, de a bokájánál jól tartson a cipő. 

A kényelemhez hozzátartozik a második fontos dolog: a talprész kialakítása. Legyen megfelelő vastagságú, rugalmas és hajlékony, hogy járás közben ne a gerincet érje minden terhelés. Biztosan Ön is hallott már a Rieker cipőkről, amiknél úgynevezett “Antistress” technológiát alkalmaznak. Azaz a cipő talpának anyaga speciális poliuretán, ami biztosítja a szükséges rugalmasságot. Járás közben elnyeli a rezgéseket, de emellett mégis könnyű, mintha mezítláb járnánk. Vessen egy pillantást a Komfortcipő kínálatára, ahol a Rieker márka cipőit is megtalálhatja. 

A harmadik fontos szempont természetesen a cipő kialakítása, kinézete. Napjainkban már elvárható, hogy ha valaki igazán kényelmes, ergonómiailag helyesen kialakított cipőt szeretne venni, akkor ne kelljen lemondania a dizájnos, divatos darabokról, és mindehhez elérhető áron jusson hozzá. Visszatérve a már említett Rieker márkához: itt minden korosztály és nem megtalálhatja a megfelelő modellt, legyen szó félcipőről, szandálról, papucsról, csizmáról, sőt, táskáról.

Cipővásárlás online - ne ijedjen meg tőle!

Manapság az online vásárlás lehetősége már szinte minden termék esetén adott - nem kivétel ez alól a cipő sem. Mégis, sokan tartanak ettől, általában a következő két kifogást hozzák fel az online cipővásárlás ellen.

Az egyik, hogy sokan tartanak a magas szállítási költségektől. Nyilván jár némi többletköltséggel a szállítás, de ez már nem olyan tetemes összeg, ráadásul a termék ára sokszor alacsonyabb online, mint az üzletben, így tulajdonképpen az is előfordulhat, hogy a szállítási költséget számolva is kedvezményesebb áron jut a termékhez. Ezenfelül a legtöbb webáruház ingyenes szállítást is biztosít egy adott összeg felett.

A másik gyakori félelem a méret problémával kapcsolatos. Mi a helyzet akkor, ha a megrendelt cipő szorít, esetleg túl nagy? Nos, a jelenlegi szabályozások miatt ettől sem kell tartania, hiszen a vevő élhet a visszaküldés jogával, a termék átvételétől számított 14 napig. Azaz, ha visszaküldi a terméket - természetesen hibátlan állapotban -, akkor az eladó visszaadja Önnek a vételárat, sőt akár a szállítás költségét is megtérítheti.

Vesztenivalója tehát nincsen, élvezze a cipővásárlást otthona kényelméből!