Növekszik a rászorulók listája, de összefogással átvészelhetik a járványt

Lajosmizsén jártak a Szcientológia önkéntes lelkészek, hogy immáron harmadik éve segítsék a rászoruló családokat.

Adományokra az év végén van a legnagyobb szükség, idén a járvány miatt ez különösen igaz. Lajosmizse Város Önkormányzata Egészségügyi, Gyermekjóléti és Szociális Intézménye nemcsak egészségügyi szakrendelőivel és védőnői szolgálatával gondoskodik a városról, hanem igen széles körben foglalkozik rászorulókkal. A gyermekvédelem mellett olyan szociális tevékenységekre is szakosodtak, mint a család- és gyermekjóléti szolgálat, nem beszélve az idősek és hajléktalanok támogatásáról.

Az önkormányzat már hagyományként minden évben megszervezi a Luca-napi Gyermekkarácsonyra való adománygyűjtést, amelyhez a szcientológusok harmadik alkalommal járultak hozzá. Ugyan a vírus miatt a karácsonyi rendezvény elmarad, az Egészségház személyesen gondoskodik az adományok szétosztásáról.

A rászorulók széles skálája várja a segítségüket a városban. Kapcsolatban állnak olyan családdal, ahol most jön a tizedik baba, de van, amikor elhagyott csecsemőhöz riasztják őket, vagy épp konzerv ennivalót kell kivinniük olyan háztartásba, ahol még főzési lehetőség sincs.

A nehéz körülmények között élő gyermekek listája is egyre nő, így a szcientológia önkéntes lelkészek Budapestről érkezett adománya körülbelül 350 gyermek jobb karácsonyához járul hozzá.

A másfél tonna segélyszállítmányban volt sok tartós élelmiszer, úgy mint cukor, liszt, étolaj, száraztészta, konzerv készételek, rizs, búzadara, szörp, Balaton szelet, kakaó, de vittek több, mint száz kiló narancsot, mandarint és almát is. A szcientológusok külön gyűjtést szerveztek egyházukban erre a célra, így az előzőek mellett mesekönyveket, tanszereket, játékokat is biztosítottak a kisebbeknek.

Az egyház önkéntes lelkészei az autójukon is hirdetik: "Mindig lehet valamit tenni". A világjárvány alatt eddig nem volt olyan hét, hogy ne segítettek volna valakinek, Karácsony közeledtével pedig már hetente többször is szerveznek adományozást. Mikulás előtt például Budapesten az egyházuk központja környékén osztottak ki hatszáz darab ajándékcsomagot a járókelőknek, ezúttal azonban édességek helyett egy kis C és D vitamin, kézfertőtlenítő, maszk, és egy Hogyan tartsd egészségesen magadat és másokat kis füzet volt a csomagban, mely a járványügyi szabályok betartásának fontosságát hangsúlyozza.