Univerzális és különleges tablettokok

Bár mobiltelefontokból szinte elképesztő a választék, sok gyártó gondol a tablettulajdonosokra is, és a kisebb kínálat ellenére nagyon sokféle univerzális és különleges táblagéptartót lehet találni. A kiválasztáshoz adunk néhány tippet és mutatunk ötletes és egyedi tablettokmodelleket.

Hogyan válasszunk tablettokot?

A tablettoknak, hasonlóan a telefontokhoz, elsődleges feladata a készülék védelme. A kereskedelemben a legelterjedtebbek az univerzális tablettokok, amelyeknél méret alapján kell választanunk. Az univerzális tokonál általában egy intervallumot adnak meg, hogy hány inchtől hány inchig terjedő méretű tabletet lehet beletenni. A tablet sarkainak rögzítését általában úgy oldják meg az univerzális tokoknál, hogy minimális mértékben állítható legyen. A sarkok védelme nagyon fontos, a telefontokokkal ellentétben a sarokvédő rendszerint valamivel beljebb van, mint a tok élei, így leejtés esetén a sarok nem kap közvetlen ütést. A leguniverzálisabb tokok, amelyek valamely textilanyagból készülnek, cipzárosak, nem biztosítanak magas szintű védelmet.

A választás megkönnyítése érdekében sok webshopban kategorizálják az elérhető tokokat:

- üzleti
- művészi
- kültéri
- iskolai
- férfi
- női
- gyerek

Univerzális tok vásárlásánál érdemes megnézni a tablet gombjainak elhelyezkedését, mert némely modellnél a sarokrögzítők pont rálógnak a vezérlőgombokra. Ügyeljünk arra is oda, hogy a tabletünk méreténél ne legyen sokkal magasabb a tok felső mérethatára, mert akkor a táblagépünk lötyögni, csúszkálni fog a tokban, és az csökkenti a védelmet.

A stíluson túlmenően azt is érdemes eldönteni, milyen anyagból legyen a tablettok. Érdekes módon a tableteknél nem annyira elterjedt a szilikontok, mint a telefonoknál. A legtöbb bőr vagy műbőr, esetleg textillel bevont műanyag. 

Az anyag kiválasztása után nézzük meg, hogy milyen modellt szeretnénk, könyvszerűen nyitható, egy- vagy többféleképpen felállítható, hagyományos vagy egyéb funkciókkal kiegészített változatot. Ezután válasszunk színt, mivel fordítva nem biztos, hogy az adott modell van az általunk preferált árnyalatban.

A Phonelinestore kínálatában biztosan találsz megfelelőt.

Különleges tablettokok

Telefontokban is létezik olyan, amelyet hajtogatással rögtönzött állvánnyá lehet alakítani. Nos, a tableteknél ez szinte alapfunkció, a modellek nagy része rendelkezik ezzel a képességgel, sőt van olyan, amely többféleképpen is felállítható.

A másik különleges, de nagyon elterjedt tablettokfajta az, amelyikben van egy beépített billentyűzet. Ennek az az előnye, hogy ilyenkor a tabletet képernyőként tudjuk használni, és kényelmesen gépelhetünk egy normál billentyűzethez hasonlóan. A különbség mindössze annyi, hogy a tabletbillentyűzet általában kisebb.

A különlegességek között találhatunk még kézbeakasztós, vállra akasztható, sőt újabban antibakteriális modelleket is.