Mit kell tudnunk a Milupa Baba Gabonákról?

A Milupa Baba Gabonák között megtalálható zabkása, 7-gabonás tejpép, 7-gabonás kása, rizskása és sima tejpép is, széles ízválasztékban.


A baba számára a legjobb táplálék az anyatej az első 6 hónapban. Hat hónapos kor után azonban az anyatej önmagában már nem fedezi a babák megnövekedett energia- és tápanyagszükségletét, így javasolt elkezdeni a hozzátáplálást* életkor szerint adható ételek adásával. Ha nincs a baba számára elegendő anyatej, akkor a hozzátáplálás kalandos utazása már 4 hónapos kortól fokozatosan megtörténhet. Bizonyos pépeket és kásákat már 4 hónapos kortól is be lehet vezetni a baba étrendjébe, melyek értékes gabonákat és tápanyagokat tartalmaznak. Ezek a nap bármely szakában segítségünkre lehetnek, kínálhatjuk a babánknak reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy akár vacsorára is.

A Milupa kásák és a kisbaba

A Milupa Natúr 7-gabonás kása és a Rizskása főzésnél, gyümölcs-és zöldség pürék sűrítésénél, dúsításánál lehetnek a segítségedre. Általuk táplálóbbá, kalóriadúsabbá és sűrűbbé varázsolhatóak az ételek, nem igényelnek semmi előkészületet, egyszerűen csak hozzá kell adni néhány kanállal a sűríteni kívánt ételhez. Ezek nem tartalmaznak tejet, így tejallergiás babák is fogyaszthatják. 

A Milupa Jó reggelt! Pirosgyümölcsös zabkása egy tápláló, vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított reggelit vagy tízórait biztosíthat babád számára.

A Milupa tejpépek és a kisbaba

A Milupa Finom falatok, Banános tejpép nagyszerű választás lehet, ha a babánk betöltötte a negyedik hónapot és szeretnénk nála bevezetni egy új ízt, egy új állagot. 

A Milupa tejpépek olyan fontos tápanyagokat tartalmaznak mint vas, amely a normál kognitív fejlődéshez járul aktívan hozzá. A pépben található D-vitamin és kalcium a gyermek csontjainak megfelelő fejlődésében vesz részt. A C-vitamin pedig az immunrendszer normál működését segíti elő. 

A Baba Gabonák segítséget nyújtanak az ízek és textúrák megismertetésében is. Ezek mintegy átmenetet képeznek a folyékony tejalapú táplálás és a szilárd ételek bevezetése között. 

Mire ügyeljünk? 

Amikor kisbabánkat a Milupa péppel ismertetjük meg, lényeges, hogy a pépet ne cumisüvegből kínáljuk a babánknak, hanem kanállal fogyassza azt a gyermek. A kisbabánkat pici korától neveljük a helyes fogápolásra, hiszen lényeges, hogy a fogmosás is természetes és a napi rutin része legyen számára. 

*A hozzátáplálás megkezdése előtt konzultálj szakemberrel.