Sting duettek érkeznek

A közismert zenei felfedező, az úttörő hangzásvilágáról és izgalmas közreműködéseiről ismert Sting következő albuma Duets címmel jelenik meg november 27-én.

A 17-szeres Grammy-díjas énekes nem csak a The Police sikereivel, valamint szóló dalaival írta be magát a poptörténelembe, hanem olyan duettekkel is, mint a Cheb Mamival közös Desert Rose, az It’s Probably Me Eric Claptonnal, vagy a 44/876, Shaggy közreműködésével. 

Hamarosan megjelenő lemezén ezekből hallhatunk egy összeállítást – a fentiek mellett olyan ikonikus előadókkal, mint Mary J. Blige, Herbie Hancock, Annie Lennox, Myléne Farmer vagy Melody Gardot. Sőt, egy eddig kiadatlan dal is felkerült az albumra: a Zuccheróval közös September producere Sting és a szintén többszörös Grammy-díjas Robert Orton volt. 

Sting korunk egyik legmeghatározóbb szólóelőadója: a Grammyk mellett két Brit Awards -ot, egy Golden Globe-ot, négy Oscar- és egy Tony-jelölést is magáénak tudhat; eddigi karrierje során pedig nagyjából százmillió albumot adott el, a The Police lemezeit is beleszámítva. 

Emellett több emberi jogi szervezetet támogat, ilyen például az Amnesty International és a Live Aid. Feleségével, Trudie Stylerrel együtt alapította a Rainforest Fund-ot 1989-ben az esőerdők védelme érdekében, ezzel együtt felhívva a figyelmet bolygónk veszélyesztetett és véges erőforrásaira. A szervezet fennállása óta egy globális hálózatot hozott létre, ahol több, mint 20 ország működik együtt három kontinensen.

Forrás: MTI