Dr. Pukancsik Dávid Ph.D. plasztikai sebész - szálbehúzás

Plasztikai sebészeti beavatkozások a fiatalosabb megjelenésű bőrért.

Ki ne szeretne ragyogó, üde és fiatalosabb megjelenésű bőrt? Ahogy öregszünk, úgy a bőrünkön is lenyomatot hagynak a környezeti hatások és a stressz, de a bőr ún. „aging” folyamatai más hatások és tényezők miatt is felgyorsulhatnak. Az életvitelünk is meghatározza, hogy milyen gyorsan veszítjük el fiatalos megjelenésünket. Ennek a természetes folyamatnak, azaz a bőr öregedésének egyértelmű jelei a finom vonalak mellett, a mélyebb ráncok, a szarkalábak megjelenése, de a pigmentfoltok és a megereszkedett bőr is ezt sugallja.

Ma már számtalan orvos esztétikai szolgáltatást vehetünk igénybe: ajak-, ránc - és arcfeltöltés hialuronsavval, orr- és állvonal formálása hialuronsavval, finomszálas arcformálás, COG-szálas „face-lifting” kezelés, Beauty Booster vagy Skin Booster arcfiatalítás.  

Ajak-, ránc - és arcfeltöltés, orr- és állvonal formálása hialuronsavval

A kor előrehaladtával, a bőr hialuronsav tartalma fokozatosan csökken, emiatt a bőr veszít a feszességéből, a rugalmasságából és a hidratáltságából. A hialuronsav az élő szervezet természetes alkotóeleme, amely nagy vízmegkötő képességgel rendelkezik. A hialuronsav emellett csökkenti a bőr felszínén megjelenő vonalakat és ráncokat. A hialuronsavas kezelés tartóssága egyénileg változó lehet, de átlagosan 6-24 hónap közé tehető. A hialuronsavas kezelés alkalmazási területei: ajakfeltöltés (ajakformálás, ajakvolumenizálás és ajakkontúrozás), nasolabialis redő vagy orrszárnyi redő, marionett ráncok, száj körüli radier ráncok, szem alatti karika, orrformázás, jawline (állvonal és állcsúcs), orca és a középarc. A kezelés alkalmazható még az arc volumenizálására, az arc aszimmetria korrekciójára, illetve hidratálásra.  

Finomszálas arcformálás

A finomszálas arcformálásnál alkalmazható bioszáltípusok, a mono- és a screw-szálak, amelyek biológiailag lebomló, felszívódó PDO vagy PLLA anyagból készülnek. Behelyezésük közvetlenül a bőrbe történik, amivel a bőr kollagéntermelését serkentik, de más arcmegújító ágenseket is aktiválnak, így feszesítik és volumenizálják az arcot.  

COG-szálas „face-lifting” kezelés

A fogazott vagy tüskés, úgynevezett COG-szálak is PDO vagy PLLA anyagból készülnek. Ezen szálak az arc bőrének megújításán túl, alkalmasak „lifting” (arcemelő, szemöldökemelő) hatás kiváltására. A COG-szálas kezelés hatása azonnali, ám végleges kozmetikai eredmény a 1-2. hétre várható és a tartóssága 6 hónap-2 év közé tehető. A fogazott, „lifting” COG-szálak alkalmazási területei: középarc, állvonal és szemöldök.  

Beauty Booster arcfiatalítás

A Beauty Booster vagy Skin Booster kezelés célja a bőr megújítása, az öregedés jeleinek megelőzése. A kezelés javítja a bőr turgorát, hidratáltságát, stimulálja a kollagéntermelést és növekedési faktorokat szabadít fel. A Beauty Booster eljárás a finomabb ráncok és az elasztózis kezelésére alkalmazható. A rejuvenáló és az arcfeszesítő hatást kombinálja. Alkalmazási területei: ajak körüli finom ráncok, orca, szemkörnyék, kéz bőre, nyak, dekoltázs területe.  

A plasztikai sebészek számos eljárást kínálnak, amelyek elősegítik, hogy a bőr egészségesebb és fiatalosabb megjelenésűvé váljon. Általában több kezelés kombinációja biztosítja a legjobb esztétikai eredményt. Dr. Pukancsik Dávid Ph.D. plasztikai sebész, Budapesten és Székesfehérváron is alkalmazza a fent felsorolt plasztikai beavatkozások mindegyikét.

Érdemes tájékozódni a Queen’s Esthetics Facebook oldalán is.