Kitakarítanál, de nem fér el a telken a konténer? Itt a megoldás!

Legyen szó tavaszi nagytakarításról vagy építkezésről, felújításról, ha sok a szemét, sok a törmelék, akkor mielőbb érdemes tőle megszabadulni. Ha nagy mennyiségről van szó, akkor erre a legjobb megoldás, ha konténerrel szállíttatod el a felesleges holmijaidat, szemeted.

Nem fér el a konténer a telken?

Persze, hogy kényelmes és gyors megoldás a konténeres szemétszállítás, ezt bárki beláthatja. De mi van akkor, ha telek nélküli lakásból származik a törmelék, mert felújítasz, átépítesz? Vagy mi van akkor, ha úgy tele van a telek, hogy a szemét mellett már nincs is annyi hely, hogy lerakasd a konténert? Vagy egyszerűen annyira szűk a hely a telken, hogy be sem tud menni a konténerszállító?

Legyen szó bármelyik problémáról, előfordul, hogy nem tudod a saját telkeden elhelyezni a konténert. Ez viszont nem kell, hogy egyből azt is jelentse, hogy számodra nem opció a konténeres szemétszállítás! Megoldható a konténeres szállítás ilyen esetben is. Lássuk, hogyan!

Az ingyenes megoldás

Ha nem szeretnéd plusz költségbe verni magad, akkor számodra itt az ingyenes megoldás, Ehhez viszont jó, ha vagy nagyon gyorsan tudsz pakolni, vagy egy kisebb-nagyobb csapat segít neked a szemét konténerbe helyezésében. Az ingyenes megoldás ugyanis az, hogy a konténeres autó megvárja, amíg telepakoljátok a konténert, azaz hozza és egyből viszi is. Ez csak akkor opció, ha 30 percen belül meg tudjátok pakolni a konténert. Ennél többet biztos nem fognak várni a konténerszállító autók, maximum felárért cserébe, hogy fedezve legyen az állásidejük.

A Konténer Guru szállítóautói garantáltan megvárják a 30 percet, ha kéred, érdemes felkeresned őket, ha ilyenben gondolkozol.

A kényelmesebb, de fizetős megoldás

Nem mindenki tud egy csapattal nekiállni a felpakolásnak azzal a céllal, hogy fél órán belül megpakolja a 4-8 köbméteres konténert. De erre is van megoldás, ugyanis a közterületen is elhelyezhetőek a szemétszállító konténerek. Ezzel azonban van egy plusz feladatunk, ugyanis közterületfoglalási engedélyt kell beszerezzünk a konténer közterületre való elhelyezéséhez. Ezt az engedélyt a helyi önkormányzattól tudod beszerezni. És igen, sajnos ennek már díja is lesz, mely akár kerületenként, sőt kerületen belül is változó lehet. Az illetékes kerületi önkormányzatot keresd fel az engedélyért, ha konténert szeretnél elhelyezni közterületen.

Bárhogy is döntesz, tervezz előre

Fontos, hogy egyrészt tudd, miből és mekkora mennyiséget akarsz elszállíttatni. Másrészt azt is tudnod kell, hogy mikor akarod elszállíttatni, és mekkora segítőtáborod lesz ebben. És akkor még azt is jó lenne megsaccolni, hogy a telkeden elfér-e a konténer, vagy közterületen tudod csak lerakatni.

Ha ezek megvannak, akkor máris tudsz dönteni, hogy milyen kéréssel fordulj a konténerszállító céghez. Válassz olyan vállalkozást, ami megbízható és tapasztalt, mint pl. a fent említett Konténer Guru.