4 lakberendezési tipp őszre

A nyár vége sok mindenkit tesz szomorúvá, hiszen vége van a meleg napoknak, a kánikulának és sokan ebben az évszakban nyaralnak, pihenik ki az év fáradalmait. Azonban nem kell elkeseredni, hiszen az őszben is rengeteg lehetőség rejlik. Gondoljunk csak az őszi varázslatos színekre és arra, hogy a lakásunkat is ilyen csodálatos őszi színekbe burkolhatjuk és remek dekorációs elemekkel tehetjük otthonossá, kényelmessé.

Ősszel a ruhatárunkat is lecseréljük, miért ne lehetne az otthonunkat is őszi színekbe öltöztetni? Az őszi, meleget sugalló textúrák és színek, lágyságot kölcsönöznek az otthonunknak, és ez a melegség elviselhetőbbé teszi a zordabb, hidegebb őszi napokat is. Az őszi, lakberendezési ötletek felpezsdítik a belső tereket és meleget csempésznek az otthonunkba. 

1. Őszi meleg szőnyegek a lakás több pontján

Ha valaki sokat tartózkodik a konyhában, akkor legalább ebben a helyiségben érdemes minden évszakban váltogatni a szőnyegeket. A konyhában elhelyezhetünk egy – egy rongyszőnyeget, vagy futószőnyeget, ami nem csak őszies hangulatba burkolja a lakásunk ezen pontját, de a vacsora, vagy ebédkészítés alatt, a talpunk sem fázik, főleg, ha egy pihe-puha, meleg szőnyeget választunk. 

Őszi hangulatot teremthetünk azzal is, ha az étkezőasztal alá, vagy mellé választunk egy meleg, kényelmes szőnyeget, hiszen esténként, a vacsoraasztalnál is sokkal több időt tölt közösen a család, mint a nyári napokon, amikor mindenkinek akad valamilyen szabadtéri programja. 

A nappali hangulatát is feldobhatjuk egy bolyhos, meleg szőnyeggel, amely színvilágában passzol ehhez az évszakhoz, és amelyen jó üldögélni, amikor a család a nappaliban helyezkedik el kényelmesen, hogy közösen nézzenek meg egy-egy izgalmas filmet egy-egy esős, őszi estén. 

Ha egy – egy szőnyeggel szeretnénk feldobni a lakásunk hangulatát, úgy dönthetünk a modern szőnyeg, a shaggy szőnyeg, a klasszikus szőnyeg, a futószőnyeg, a kör szőnyeg vagy a rongyszőnyeg mellett is. 

2. Az ősz színei

Nem is kell sokat gondolkodnunk, hogy milyen őszi színeket válasszunk otthonunk felpezsdítésére, hiszen csak ki kell néznünk az ablakon és a lehulló leveleket kell alapul vennünk, hogy a megfelelő színű őszi dekorációkat válasszuk ki, majd helyezzük el a lakásunk különböző pontjain. Ezek a díszek pompázhatnak zöld, barna, narancs vagy karamellszínben. A mi döntésünk, hogy milyen színekkel teremtünk őszi hangulatot a saját lakásunkban. 

3. A mintás kiegészítők és az ősz

Az ősz arra is ideális, hogy a nappaliban olvasgassunk. Az őszi hangulat megteremtésében a kockás plédek, ágytakarók és párnák is aktívan részt vesznek, főként, ha ezek a dekorációs elemek az őszi színeket idézik. A kockás ágytakaró, pléd vagy éppen függöny kiválasztásakor mindenképpen ügyeljünk a színek harmóniájára. 

4. Az őszi dekorációs elemek gondos kiválasztása

Ma már nagyon muris és szép őszi dekorációs elemeket lehet kapni. A lakás több pontján is elhelyezhetünk egy-egy sütőtököt, egy kosár őszi gyümölcsöt, egy csokor szárított búzakalászt, de nem feltétlenül kell igazi gyümölcsöt kitenni a lakás különböző pontjaira, ma már műanyag verzióban is lehet ilyen dolgokat kapni. Minél több ilyen őszi dekorációs elem díszíti a lakásunkat, annál jobban rá tudunk hangolódni az őszre.